Política 15/09/2017

Jordi Solé: “Mai s’ha retirat la immunitat a un eurodiputat pel fet de defensar els drets bàsics”

ALCALDE DE CALDES DE MONTBUI I EURODIPUTAT D’ERC

i
Albert Solé
2 min
Jordi Solé  és eurodiputat en substitució d’Ernest Maragall.

BarcelonaLa decisió de la fiscalia de cridar a declarar 712 alcaldes que han dit que col·laboraran amb l’1-O el va enxampar a Estrasburg. Ell és l’únic d’aquests 712 que també és eurodiputat, i si la justícia espanyola li vol imputar cap delicte, haurà de demanar permís al Parlament Europeu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Com a eurodiputat, què hauria de passar perquè la justícia espanyola t’imputi algun delicte, si és que ho acaba fent?

Sincerament no me n’he informat, no he volgut fer-ho, perquè tota aquesta persecució de càrrecs electes que l’únic que volem fer és defensar la democràcia l’únic objectiu que té és que perdem la calma, que ens posem nerviosos. Així doncs, cap precipitació. Encara no he rebut cap notificació, i per tant encara no m’he pres la molèstia d’informar-me sobre l’aforament que tenim els eurodiputats. Tenim coses més importants a fer, al Parlament Europeu i a l’Ajuntament de Caldes.

Quan agafes l’acta d’eurodiputat no t’expliquen com funcionen els aforaments?

De procediments per retirar la immunitat d’eurodiputats n’hi ha sovint per casuístiques molt diferents, primer en comissió i després en ple, però el que crec que no ha passat mai és que s’hagi de decidir això contra algú que defensa la democràcia i els drets bàsics de la gent. En tot cas, no sé exactament en quin punt s’hauria de votar això, si abans o després que tinguis càrrecs.

Quan t’arribi la notificació aniràs a declarar?

Jo, personalment, no tinc cap problema per anar a explicar a ningú per què defensaré fins al final els drets democràtics dels meus veïns de Caldes i de tothom. I ho faré davant de qui em cridi i qui tingui interès a escoltar-me.

Entens els que s’hi neguen?

Jo respecto la decisió de tothom. Això no és un atac personal, sinó a la institució que representem, i cadascú reacciona de la manera més convenient. Però sí que crec que hi hauria d’haver una reacció unànime de tots els alcaldes i electes del país, i això ho farem manifestant-nos aquest dissabte.

Què en pensa de la declaració del president de la Comissió Europea a la cadena Euronews?

Si el que volia dir és que la Comissió i la Unió Europea respectaran la lliure decisió dels catalans, no hi puc estar més d’acord, i és el que té més sentit comú que digui un polític que creu en la democràcia. Si el que ha volgut dir és que només acceptaria aquest resultat si el referèndum és pactat amb l’Estat, li haurem de tornar a explicar que si no ha sigut pactat ni acordat no és perquè no ho hàgim intentat diverses vegades nosaltres, és perquè el PP, de la mateixa família política que Juncker, té dificultats serioses per entendre com funciona la democràcia.

stats