PARLAMENT
Política 15/02/2011

ICV-EUiA amenaça amb mobilitzacions i iniciatives parlamentàries contra cada retallada social

Jordi Miralles ha avançat una pregunta parlamentària per saber si Mas coneixia el contingut de la reunió amb el dictador guineà Obiang Nguema on Duran va participar

Roger Tugas
1 min

BarcelonaEl diputat d'ICV-EUiA, Jordi Miralles, ha criticat que el nou Govern vulgui compatibilitzar "serveis públics, mercantilització i assistencialisme", com en el "pujolisme", i ha denunciat els "passos enrere claríssims" en matèries com educació, salut i serveis socials. Els ecosocialistes, que creuen els números de dèficit presentants pel PSC, amenacen amb què, per "cada retallada social" de l'executiu, impulsaran una "iniciativa parlamentària" i contribuiran a "mobilitzar la ciutadania". Miralles s'ha mostrat especialment crític amb el conseller de Salut, Boi Ruiz, que ha considerat un "tecnòcrata" que està "desbocat" per "portar al Govern la veu de la patronal del sector, que és d'on prové".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent ecosocialista ha furgat en el retard en el nomenament de Xavier Crespo com a secretari de Seguretat, que ha titllat com a "electoralista", i ha anunciat que preguntaran en el proper Ple pel viatge a Guinea Equatorial per reunir-se amb el dictador Obiang Nguema en el que ha participat, entre d'altres, el diputat de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida. Miralles recorda que és també "el representant de la part catalana a la comissió mixta Estat-Generalitat, no només quan hi ha reunions, sinó sempre" i per això preguntaran a Artur Mas si sabia del contingut de la trobada.

stats