MOVIMENTS A EUIA
Política 07/06/2013

Miralles impulsa un corrent crític a EUiA contra les "contradiccions repetides" i les "actituds oportunistes"

L'excoordinador general de la formació fa una crida als militants per sumar-se als cinc punts del seu document de bases

Acn
2 min
Jordi Miralles, parlant amb Joan Josep Nuet en un consell nacional d'EUiA / ACN

BarcelonaL'excoordinador general d'EUiA Jordi Miralles ha presentat aquest divendres el corrent crític amb què pretén denunciar "la manca de pluralisme, les actituds oportunistes i els processos amb poques garanties democràtiques" que s'han viscut a la formació des de la 6a assemblea general, un cop Miralles va ser substituït per Joan Josep Nuet al capdavant d'EUiA. "Que la participació a EUiA es fonamenti, de nou, en el programa i no en l'adscripció política i/o afiliació partidària", denuncia un dels cinc punts del manifest amb què fa una crida als militants. Miralles ha rebut el suport de sis membres més del consell nacional, entre els quals hi ha l'exdiputada Mercè Civit i l'alcalde d'Altafulla, Fèlix Alonso.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La crida de Miralles situa en l'horitzó de l'estiu la constitució del corrent crític, que, com a bases generals, presenta cinc punts: "contribuir a enfortir la societat civil catalana; practicar la unitat plural de les esquerres, en el terreny social, polític i institucional, per fer front a les polítiques de dretes; construir una alternativa a partir de l'enfortiment d'ICV-EUiA; participar del dret a l'autodeterminació dels catalans; i preservar EUiA com a projecte nacional propi i més útil a la gent en què la participació es fonamenti, de nou, en el programa i no en l'adscripció ideològica i/o l'afiliació partidària".

Miralles denuncia "manca de pluralisme" en l'organització des que es va produir el canvi a la coordinació nacional, l'estiu del 2012. "El temps va passant i la preocupació d'afiliats i afiliades d'EUiA és present, per una deriva política, per contradiccions repetides en propostes i declaracions i per actituds oportunistes", ha denunciat. Segons ell, en aquest any la formació "viu un control més gran de les cúpules dels partits" i ha vist com "s'ha limitat el pluralisme".

A més de Miralles, Civit i Alonso, també impulsen el corrent crític els consellers nacionals Francesc Ramos, Rut Garrido, Maribel Nogué i Isabel Soley, segons ha explicat el mateix Miralles en la presentació oficial que ha fet aquest divendres al Col·legi de Periodistes de Catalunya.

L'excoordinador general d'EUiA ja va mostrar el seu malestar la tardor del 2012 un cop va ser "exclòs" de les llistes per part de la nova direcció, que, en un primer moment, es va presentar com a continuista –no en va Nuet i Miralles havien col·laborat al capdavant d'EUiA des del naixement del moviment.

stats