ELECCIONS MUNICIPALS
Política 29/03/2011

Portabella escenifica la seva entesa amb el moviment animalista de cara a les municipals

Els republicans dedicaran un dia sencer a fer una "explicació exhaustiva" dels aspectes sobre la defensa dels animals que inclouran al programa

Acn
2 min
L'alcaldable d'Unitat per Barcelona, Jordi Portabella, en la roda de premsa conjunta amb el portaveu de Prou!, Leonardo Anselmi, i el vicepresident de la Funcació Altarriba, Luis Luque.

BarcelonaL'alcaldable de la coalició Unitat per Barcelona, Jordi Portabella, ha mostrat la seva entesa amb el moviment animalista i ha acostat posicions amb les entitats Prou! i Altarriba, de cara a les eleccions municipals de Barcelona. El líder d'ERC a l'Ajuntament s'ha reunit aquest dimarts amb el portaveu de Prou!, Leonardo Anselmi, i el vicepresident de la Fundació Altarriba, Luis Luque, i ha assegurat que la defensa dels animals serà un dels seus "eixos principals". Portabella ha anunciat el compromís de la coalició amb les entitats en defensa dels animals per aconseguir un "canvi en la mentalitat de la societat" i ha aclarit que no és "necessari" que membres d'aquestes entitats entrin en la candidatura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cap de llista d'Unitat per Barcelona, coalició formada per ERC, RCat i DC, ha informat que les propostes "més significatives" en defensa dels animals les anunciaran en campanya, perquè "quedi clar el compromís" animalista que té la candidatura. Portabella ha assegurat que en campanya dedicaran, com a mínim, un dia sencer a fer una "explicació exhaustiva" dels aspectes sobre la defensa dels animals que s'inclouran en el programa d'Unitat per Barcelona.

Portabella ha matisat que no els ha semblat "necessari" incloure membres de les entitats animalistes en la candidatura d'Unitat per Barcelona, ja que tots tenen "molta feina" i no tenen la "necessitat" de demostrar que són animalistes "portant gent animalista". De totes maneres, el líder d'ERC considera que si algun membre de Prou! o Altarriba ho hagués volgut, haurien arribat a un acord.

El cap de llista d'Unitat per Barcelona ha avançat que un dels aspectes urgents que tractarà la coalició seran els animals exòtics, i ha afegit que l'entesa amb el moviment animalista es basa en una concepció "republicana de la societat".

Al seu torn, el portaveu de Prou!, Leonardo Anselmi, ha dit que la candidatura de Portabella és "molt important" per als animals i per al moviment animalista. D'altra banda, el vicepresident de la Fundació Altarriba, Luis Luque, ha afegit que la pràctica que ell ha vist en el líder d'ERC ha sigut sempre "favorable als drets dels animals". "És important comptar amb polítics com Portabella", ha afegit, a qui ha agraït la seva sensibilitat animalista.

stats