ELECCIONS MUNICIPALS
Política 13/05/2011

Portabella i Gomà, únics candidats a Barcelona que es bolquen en la manifestació contra les retallades

El PP hi enviarà dos diputats, mentre que CiU, PSC i C's no hi participaran activament. SI hi ha convocat els adherits però no està clar que hi enviï cap dirigent

Acn
1 min

BarcelonaLa campanya de les eleccions municipals confluirà dissabte amb una manifestació convocada per unes 200 entitats socials contra les retallades del Govern. Alguns partits polítics ho aprofitaran per sumar-se a les demandes dels sindicats, com és el cas d'ERC i ICV-EUiA, ja que els seus candidats participaran en la protesta acompanyats per les direccions de les seves formacions. Ricard Gomà hi participarà juntament amb la direcció de la coalició, liderada pel secretari general d'ICV, Joan Herrera, i el president, Joan Saura. Jordi Portabella assistirà amb el secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, i amb el diputat al Congrés Joan Tardà. Tant uns com altres portaran les seves pròpies pancartes: "Retallem el dèficit fiscal, no retallem les polítiques socials" en el cas dels republicans i "Ningú pot retallar les teves idees" en el cas dels ecosocialistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PP també tindrà la seva representació en la manifestació amb la portaveu adjunta al Parlament, María de Llanos de Luna, i la portaveu del partit a la comissió de Salut, Eva Garcia.

Els que no participaran seran CiU, PSC i C's. La federació respecta el dret dels convocants però critica que els responsables de la situació de les finances de la Generalitat ara es posin darrere de la pancarta. Pel que fa al PSC i a C's, les dues formacions critiquen durament les retallades però prefereixen deixar el protagonisme per als sindicats. El lema de la mobilització serà "Prou de retallades. Defensem els serveis públics".

Pel que fa a SI, criden a la participació dels seus adherits, però no és segur que algun dels seus tres diputats hi assisteixi, ja que tenen agenda pròpia d'actes per dissabte al matí.

stats