Publicitat
Publicitat

ELECCIONS MUNICIPALS

El diputat independentista vol aixecar el veto a Portabella per ser cap de llista

Laporta demana un "acte de generositat i humilitat" a SI per concórrer amb ERC a Barcelona

Uriel Bertran anuncia que la resta de partits de SI es presentaran amb aquest nom a la capital catalana, on avui Santiago Vilanova, d’Els Verds-Alternativa Verda, ha presentat la segona candidatura per encapçalar la llista

El president de Democràcia Catalana i líder de Solidaritat Catalana per la Independència al Parlament, Joan Laporta, ha reafirmat la seva postura netament favorable a una "gran coalició independentista" a Barcelona per a les eleccions municipals. En aquest sentit, Laporta i el seu partit han reclamat als membres de SI que facin un "acte de generositat i humilitat" i acceptin concórrer amb Esquerra i Reagrupament a l'Ajuntament de Barcelona sense "vetar cap partit ni cap polític" –la resta de dirigents de SI no accepten Jordi Portabella com a possible cap de llista. Pel líder independentista, la possibilitat de fer aquest pacte a la capital de Catalunya representa una "oportunitat històrica que no podem desatendre" perquè "pot ser clau en el govern" de l'Ajuntament de Barcelona després del 22 de maig.

Per la seva banda, el secretari general de SI, Uriel Bertran, ha confirmat que la coalició es presentarà amb aquest mateix nom a les properes eleccions municipals, també a les de Barcelona. Bertran ha informat que menys Democràcia Catalana la resta de formacions que integren SI i que van anar junts a les eleccions al Parlament integraran la candidatura. "La intenció és reforçar SI amb Democràcia Catalana", ha reiterat Bertran. A més, el dirigent ha dit que segueixen oberts a aconseguir una candidatura unitària amb ERC, després que el candidat republicà, Jordi Portabella, hagi dit que volen arribar a un acord amb SI. Tanmateix, Portabella segueix sent vetat com a cap de llista pel partit de Bertran.

Avui també s'ha sabut que Santiago Vilanova, d’Els Verds-Alternativa Verda, serà el segon candidat a encapçalar la formació a Barcelona, després que Santiago Espot, de Catalunya Acció, anunciés ahir que també serà a les primàries per escollir el cap de llista.

La veu del poble

Més continguts de