ELECCIONS MUNICIPALS
Política 02/03/2011

Laporta demana un "acte de generositat i humilitat" a SI per concórrer amb ERC a Barcelona

Uriel Bertran anuncia que la resta de partits de SI es presentaran amb aquest nom a la capital catalana, on avui Santiago Vilanova, d’Els Verds-Alternativa Verda, ha presentat la segona candidatura per encapçalar la llista

Acn
2 min
Laporta

BarcelonaEl president de Democràcia Catalana i líder de Solidaritat Catalana per la Independència al Parlament, Joan Laporta, ha reafirmat la seva postura netament favorable a una "gran coalició independentista" a Barcelona per a les eleccions municipals. En aquest sentit, Laporta i el seu partit han reclamat als membres de SI que facin un "acte de generositat i humilitat" i acceptin concórrer amb Esquerra i Reagrupament a l'Ajuntament de Barcelona sense "vetar cap partit ni cap polític" –la resta de dirigents de SI no accepten Jordi Portabella com a possible cap de llista. Pel líder independentista, la possibilitat de fer aquest pacte a la capital de Catalunya representa una "oportunitat històrica que no podem desatendre" perquè "pot ser clau en el govern" de l'Ajuntament de Barcelona després del 22 de maig.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, el secretari general de SI, Uriel Bertran, ha confirmat que la coalició es presentarà amb aquest mateix nom a les properes eleccions municipals, també a les de Barcelona. Bertran ha informat que menys Democràcia Catalana la resta de formacions que integren SI i que van anar junts a les eleccions al Parlament integraran la candidatura. "La intenció és reforçar SI amb Democràcia Catalana", ha reiterat Bertran. A més, el dirigent ha dit que segueixen oberts a aconseguir una candidatura unitària amb ERC, després que el candidat republicà, Jordi Portabella, hagi dit que volen arribar a un acord amb SI. Tanmateix, Portabella segueix sent vetat com a cap de llista pel partit de Bertran.

Avui també s'ha sabut que Santiago Vilanova, d’Els Verds-Alternativa Verda, serà el segon candidat a encapçalar la formació a Barcelona, després que Santiago Espot, de Catalunya Acció, anunciés ahir que també serà a les primàries per escollir el cap de llista.

stats