NOU CICLE POLÍTIC

Jordi Pujol a ERC: "Estem en un moment en què a tothom li fa gràcia ser a l'oposició"

L'expresident de la Generalitat diu a Catalunya Ràdio que Esquerra "es protegeix" perquè CiU i Mas "entomen les trompades"

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol lamenta que ERC i el PSC no vulguin entrar al Govern per evitar el desgast. "Estem en un moment en què a tothom li fa gràcia ser a l'oposició i ningú vol assumir les responsabilitats de govern, que són molt dures", ha dit Pujol en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', alhora que ha fet un toc d'alerta al líder d'Esquerra, Oriol Junqueras: "Amb tot el respecte per ERC, crec que es protegeixen perquè CiU i Mas entomen les trompades".

Després de remarcar que ell està "molt més retirat del que la gent es pensa", l'expresident Pujol ha subratllat que "l'actiu polític més important que té Catalunya" i "l'únic que es capaç d'afrontar el que passa a Catalunya" és Artur Mas. En aquest sentit, ha valorat l' enquesta d''El Periódico' que pronostica una forta davallada de CiU i ha aprofitat per trencar una llança a favor de Mas: "La responsabilitat d'un polític és ser capaç d'adoptar les mesures que fan falta, encara que siguin impopulars".

Sobre les declaracions del líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, en què va assegurar que "quan algú fa el discurs d'una altra força política sempre acaba guanyant l'original", Pujol ha dit: "I aleshores, tu què faries?". Tot seguit ha assegurat que "no volia referir-se estrictament" a Duran, per al qual sent "molt respecte", però ha afirmat amb contundència: "La meva confiança la tinc amb Mas, perquè ell és el president".