NOU CICLE POLÍTIC
Política 12/06/2013

Jordi Pujol a ERC: "Estem en un moment en què a tothom li fa gràcia ser a l'oposició"

L'expresident de la Generalitat diu a Catalunya Ràdio que Esquerra "es protegeix" perquè CiU i Mas "entomen les trompades"

Ara
1 min
Jordi Pujol, al míting final de campanya de CiU al Sant Jordi

BarcelonaL'expresident de la Generalitat Jordi Pujol lamenta que ERC i el PSC no vulguin entrar al Govern per evitar el desgast. "Estem en un moment en què a tothom li fa gràcia ser a l'oposició i ningú vol assumir les responsabilitats de govern, que són molt dures", ha dit Pujol en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', alhora que ha fet un toc d'alerta al líder d'Esquerra, Oriol Junqueras: "Amb tot el respecte per ERC, crec que es protegeixen perquè CiU i Mas entomen les trompades".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de remarcar que ell està "molt més retirat del que la gent es pensa", l'expresident Pujol ha subratllat que "l'actiu polític més important que té Catalunya" i "l'únic que es capaç d'afrontar el que passa a Catalunya" és Artur Mas. En aquest sentit, ha valorat l'enquesta d''El Periódico' que pronostica una forta davallada de CiU i ha aprofitat per trencar una llança a favor de Mas: "La responsabilitat d'un polític és ser capaç d'adoptar les mesures que fan falta, encara que siguin impopulars".

Sobre les declaracions del líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, en què va assegurar que "quan algú fa el discurs d'una altra força política sempre acaba guanyant l'original", Pujol ha dit: "I aleshores, tu què faries?". Tot seguit ha assegurat que "no volia referir-se estrictament" a Duran, per al qual sent "molt respecte", però ha afirmat amb contundència: "La meva confiança la tinc amb Mas, perquè ell és el president".

stats