POLÍTICA
Política 20/04/2013

Jordi Pujol considera que cal "un nou exèrcit" per aconseguir la independència

L'expresident de la Generalitat assegura que cal fer un esforç similar al que va fer renéixer Catalunya a la transició cap a la democràcia

Acn
1 min
A la Noguera, Pujol ha participat al lliurament de premi Compromís de les Joventuts Nacionalistes de Catalunya a una militant de Balaguer.

BalaguerL'expresident de la Generalitat Jordi Pujol avisa que per aconseguir la independència "cal un nou exèrcit", similar al que va fer renéixer Catalunya a la transició cap a la democràcia. Segons Pujol, no es pot parlar de fracàs en aquell moment, però ara cal, ha dit, un relleu. Amb termes militars, ha assegurat que el seu exèrcit "ja està cansat", però que seguirà ajudant a les noves tropes que han d'aconseguir un pas que, segons ell, mai havia estat tant possible. Diu que té arguments per "estar preocupat" però que no té por.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Jordi Pujol ha participat aquest dissabte a un homenatge a Balaguer a la militant de CDC Lina Gené, per la seva trajectòria en la defensa del país des de la Noguera. Durant el seu discurs, l'expresident ha insistit en el paper de la generació de gent jove que als anys 70 va impulsor el pas cap a un país democràtica i la construcció de les estructures que ara han ajudat a situar Catalunya. "Aquell va ser un moment de canvi, on es va detectar que després de 40 anys de dictadura, tot era possible", ha dit Pujol, que ha recordat el paper dels joves en aquell moment. Aquesta joventut ara ja "ha de donar relleu al nou exèrcit que ha de seguir la batalla". "La independència ara està a l'abast i el nou exèrcit fa la feina ben feta i els vells també hi ajuden", ha conclòs.

stats