NOVA ETAPA
Política 17/01/2013

Pujol, al Cercle d'Economia: "Si avui hi hagués un referèndum, jo votaria independència"

L'expresident de la Generalitat ha presentat a l'entitat el llibre 'El caminant davant del congost' i ha insistit que "ens imposen una ruptura"

Oriol March
1 min
Artur Mas i Jordi Pujol, en la presentació del llibre 'El caminant davant del congost', de l'expresident de la Generalitat, al Cercle d'Economia / FERRAN FORNÉ

Barcelona"He escrit aquest llibre perquè ho he necessitat". Així ha arrencat Jordi Pujol, expresident de la Generalitat, la presentació que ha fet del seu llibre 'El caminant davant del congost' al Cercle d'Economia. "Si avui hi hagués un referèndum, jo votaria independència", ha reflexionat Pujol, que ha insistit que Catalunya està en una situació "que no té sortida".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'expresident de la Generalitat ha repassat la història recent de Catalunya i d'Espanya i ha considerat que, com a país, el Principat "camina per un congost que ja no té marxa enrere, perquè el paisatge s'ha tornat molt hostil".

Pujol ha tret pit per haver garantit la "governabilitat, estabilitat i continuïtat" de la democràcia espanyola i ha recordat que el vot de CiU va ser clau per evitar la "intervenció" de l'economia espanyola el maig del 2010. "Europa va enviar vuit persones per convèncer el PP perquè votés a favor de la retallada presentada per José Luis Rodríguez Zapatero, però no en van fer cas", ha ampliat l'expresident de la Generalitat,

Piqué elogia la "pluralitat" del Parlament

La presentació ha anat a càrrec de Josep Piqué, president del Cercle d'Economia, que ha elogiat la trajectòria "cívica" de Pujol i ha considerat que el llibre "és propi d'aquell que té la necessitat d'escriure'l perquè les seves posicions han canviat". Piqué ha volgut remarcar la "pluralitat" que hi ha al Parlament arran de les eleccions del 25-N.

stats