POLÍTICA
Política 14/09/2011

Jordi Pujol rebutja pactar amb qui ataqui el català... a Madrid

L'expresident defensa que Mas voti els pressupostos amb el PP si les esquerres pretenen que aprovi uns comptes expansius que portarien Catalunya "a la fallida"

Efe
2 min

BarcelonaL'expresident de la Generalitat Jordi Pujol s'ha mostrat avui contrari a pactar amb qualsevol partit a Espanya que faci "propaganda anticatalana" o llanci "atacs a un element bàsic de la identitat del país" com la llengua catalana. En declaracions a Catalunya Ràdio recollides per Efe, Pujol ha respost així a la pregunta de si CiU hauria d'estar disposada a arribar a un acord amb el PP si Mariano Rajoy no obté una majoria absoluta en les eleccions del 20 de novembre. "En principi es pot pactar amb tothom, sempre que es donin determinades condicions. No es pot pactar amb un partit que faci propaganda anticatalana, o que vulgui arruïnar i obstaculitzar l'esforç de manteniment de la llengua catalana en una situació difícil", ha recalcat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i això, ha reconegut que el Govern d'Artur Mas està obligat a buscar-se socis per "tirar endavant determinades coses, com els pressupostos" de la Generalitat, i en aquest sentit no es pot descartar la col·laboració amb PSC, PPC o ERC. Segons Pujol, en la negociació pressupostària, les esquerres no poden pretendre que Mas impulsi un "pressupost expansiu", perquè Catalunya aniria "a la fallida" i podria "perdre l'autonomia".

Pujol també ha destacat que el sistema d'immersió lingüística "fa gairebé 30 anys que funciona i ha anat bé", perquè ha permès que tots els alumnes que acaben l'ensenyança obligatòria sàpiguen les dues llengües oficials. "Tota aquesta gent sap parlar castellà i molts que segur que no sabrien parlar català, o el parlarien amb molta més dificultat, gràcies a la immersió lingüística també poden parlar-lo. (La immersió) ha estat en benefici de tothom", ha afirmat. L'expresident de la Generalitat ha alertat que el català està "sota una tremenda pressió", a nivell "demogràfic, polític i mediàtic", i "es trobarà en una situació molt difícil si no se li dóna un cop de mà".

stats