Política 08/03/2012

Jordi Pujol: "Ens volen escombrar el català d'una manera molt barroera"

En declaracions a Catalunya Ràdio, l'expresident de la Generalitat fa una crida a defensar el català davant una amenaça "descarada i alarmant" per tirar-lo enrere

Ara
1 min

BarcelonaL'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha cridat a defensar el català davant una amenaça "descarada i alarmant" per tirar-lo enrere, que ara és més visible que mai amb la sentència pendent del TSJC sobre la immersió lingüística.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Pujol ha denunciat que, a través de "maniobres molt barroeres", l'Estat intenta fer retrocedir Catalunya en molts aspectes "des de fa uns cinc o sis anys", i amb la llengua és "evident", sobretot després d'un temps amb "més consideració" cap a aquesta singularitat, que ha comparat amb l'actitud de Madrid respecte del concert basc.

Pujol ha explicat que Catalunya ha progressat i "aparentment" ha anat consolidant aspectes com el lingüístic. No obstant això, ha subratllat alguns moments de "debilitat", com la sentència de l'Estatut, en què Espanya va voler "escombrar" d'una manera "molt barroera" la llengua catalana.

L'expresident Pujol ha reblat que "ara per ara" votaria 'sí' en un referèndum per la independència. Quan se li ha preguntat si ho voldria, ha sentenciat: "Jo sóc molt gran... no és impossible".

stats