CANVI DE CICLE
Política 13/06/2014

Jordi Pujol: "Jo, que sempre he estat antiindependentista, el 9-N votaré independència"

L'expresident de la Generalitat critica la "jactància" d'Aznar i Zapatero, una condició que veu més comuna en els espanyols que en els catalans

Europa Press
2 min

La Seu d'UrgellL'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha reiterat aquest divendres que votarà per la separació de Catalunya de la resta d'Espanya en la consulta del 9 de novembre però ha negat que en els últims 60 anys enganyés amb la seva postura "antiindependentista".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la XXV Trobada Empresarial al Pirineu, ha dit que ha canviat la seva postura després de 60 anys en què ha intentat salvar la identitat catalana i ha col·laborat en ocasions amb l'Estat, que ara ha deixat de respectar la identitat catalana, segons ha dit. "No seria honest que jo parlés d'Alemanya i França i de política espanyola i no ho digués: durant 60 anys no els he enganyat, però ara no pot ser això", ha sentenciat l'expresident.

"Jo, que sempre he estat antiindependentista, si podem fer la consulta –que l'hem de poder fer–, votaré independència, perquè ja no hi ha confiança", ha explicat en una conferència.

Així mateix, ha explicat també que fa dues setmanes, en les XXX Jornades del Cercle d'Economia de Sitges, es va quedar amb les ganes de dir al ministre d'Economia, Luis de Guindos, que si Espanya es va lliurar del rescat financer va ser precisament pel suport de els nacionalistes catalans.

Jordi Pujol ha afirmat que en situacions crítiques, a més de les qüestions tècniques com el dèficit i reflexions polítiques, són importants les reflexions de tipus ètic i moral. Així, ha considerat que la "jactància" és un pecat més propi dels espanyols que dels catalans, i en la seva opinió l'han comès els expresidents José María Aznar i José Luis Rodríguez Zapaterio. "La mentalitat de nou ric: això ha estat desastrós, i Aznar és un representant molt destacat de l'actitud de jactància; Zapatero, en la seva manera més senzilla, també, refregant als nassos, quan Espanya tenia peus de fang", ha dit .

stats