Política 29/08/2011

Pujol destaca davant d'un Parlament ple a vessar els principis i les conviccions de Barrera

La cambra catalana ha quedat petita per acollir els centenars de persones que han volgut assistir a l'acte de comiat

Roger Tugas
2 min

BarcelonaL'auditori del Parlament, on aquesta tarda té lloc l'acte de comiat de l'expresident del Parlament Heribert Barrera, s'ha omplert fins la bandera per escoltar les intervencions de l'expresident Jordi Pujol i la presidenta del Parlament, Núria de Gispert i les peces de musicals en homenatge a l'històric dirigent d'ERC. Però no només la sala de l'acte, sinó també les sales de la cambra des d'on es podia seguir aquest han quedat petites per a tots els polítics, personalitats i ciutadans que han volgut ser-hi presents.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després del cant de la Senyera, Pujol ha pres la paraula per lamentar la pèrdua, amb poques setmanes de diferència, de Barrera i Víctor Torres, dues figures caracteritzades per un "catalanisme d'alta intensitat i alta qualitat". De l'expresident del Parlament, ha destacat que es tracta d'un "representant molt digne d'aquesta generació que ha mort en un moment difícil del nostre poble" i que va demostrar abastament la seva "fidelitat a les idees democràtiques i de justícia social, en el republicanisme i el nacionalisme". Pujol ha volgut subratllar que a Barrera no el guiava "el poder o el del seu partit, sinó els seus principis" i per això "resistia bé les crítiques i les dificultats i no renunciava a la seva manera de ser, defensar, parlar i fer". "Vivim en un moment perillós", ha alertat l'expresident, que ha cridat a escoltar "les reflexions sobre els temors de Barrera, la importància de les quals alguns no vam saber cabilar" en el seu moment, com no fixar "deures sense drets, ni drets sense deures". "Si avui la política vol recuperar prestigi i respecte gent, ens hem de fixar en exemples com els del president Barrera" i en la fidelitat a les seves conviccions, ha conclòs.

En el seu torn, després d'escoltar la primera intervenció com a president del Parlament del seu antecessor al càrrec, De Gispert ha agraït el "testimoni lúcid i generós al servei de Catalunya" de Barrera. Per honrar-lo, ha cridat a "perseverar en la seva tasca" i assolir "noves cotes de progrés social i nacional" pel país. Els Segadors han clos l'acte, amb un espontani crit de "Visca Catalunya lliure!" i d'altres de més continuats en favor de la independència que anhelava el difunt president del Parlament.

stats