Política 23/03/2015

L'exdona de Jordi Pujol Ferrusola es nega a declarar davant de la comissió del frau

Al setembre ja es va negar a declarar davant del jutge de l'Audiència Nacional

Sara González
1 min
L'exdona de Jordi Pujol Ferrusola, Mercè Gironès, arribant a la comissió parlamentària sobre el frau amb David Fernàndez / EFE

BarcelonaL'exdona de Jordi Pujol Ferrusola, Mercè Gironès, s'ha acollit aquest dilluns al seu dret a no declarar davant de la comissió d'investigació parlamentària sobre el frau, l'evasió fiscal i la corrupció.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Deu minuts després de les 15 hores i visiblement nerviosa, l'exdona del primogènit de Jordi Pujol s'ha limitat a dir en la seva intervenció inicial que, acollint-se al seu dret constitucional, no declararia davant dels diputats, que tot i així han iniciat el seu torn de preguntes.

Al setembre, Gironès –que està imputada per presumpte blanqueig de capitals– també es va negar a respondre davant del jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz a les preguntes relacionades amb l'existència de comptes a Andorra a nom seu, del seu marit o de les empreses del matrimoni, segons han informat fonts jurídiques.

La samarreta de David Fernàndez

Com marca el procediment i ha fet amb tots els compareixents, el president de la comissió, el diputat de la CUP David Fernàndez, ha sortit a rebre Mercè Gironès i l'ha acompanyat pels passadissos del Parlament fins a la sala on es fan les declaracions. I com marca la tradició de David Fernàndez, el diputat duia una samarreta reivindicativa, avui amb versos del poeta valencià Vicent Andrés i Estellés. "Perquè hi haurà un dia que no podrem més i llavors ho podrem tot", diuen el versos triats, del poema 'Ves-te'n a casa'.

stats