FILTRACIÓ DE DADES
Política 10/02/2015

Jordi Pujol Ferrussola ja disposava d'un compte a Suïssa el 1994, segons la llista Falciani

'El Confidencial' apunta que el fill de l'expresident hauria mantingut durant nou mesos diners a l'estranger vuit anys abans del que li havia descobert l'UDEF en el seu informe

Ara
1 min
Jordi Pujol Ferrusola és el gran dels set fills de l’expresident. El rugbi i els cotxes d’alta gamma són les aficions d’aquest empresari, que també té negocis turístics a Mèxic.

BarcelonaEl primogènit de l'expresident Jordi Pujol, Jordi Pujol Ferrusola, va disposar d'un compte a la filial suïssa del banc HSBC durant nou mesos entre el maig de 1994 i febrer de 1995. Així es desprèn de les novetats de la llista Falciani que publica 'El Confidencial' aquest dilluns, que també detalla que el compte estava a nom també de la seva dona, Mercè Gironès, i tenia com a titulars igualment els seus tres fills, Mercè, Yoreli i Nouria, que tenien set, cinc i dos anys, respectivament. La parella hauria declinat fer declaracions al mitjà.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest cas, però, la llista Falciani no detalla la quantitat que va moure Pujol Ferrusola a Ginebra, tot i que revela que ja disposava de diners a l'estranger molt abans del 2002, quan l'informe de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal situa l'inici de les activitats irregulars del fill de l'expresident. Al seu torn, l'Agència Tributària espanyola va quantificar en 32,4 milions els recursos que la parella hauria mogut entre 2004 i 2012 a l'estranger.

Així mateix, el matrimoni va demanar a HSBC que remetés tota la correspondència que generés el dipòsit a una oficina en el número 5-15 del carrer de Ganduxer de Barcelona. La mateixa adreça on estan domiciliades les tres societats instrumentals que hauria usat Pujol Ferrusola per facturar presumptes comissions il·legals.

stats