UNIVERSITAT CATALANA D'ESTIU
Política 23/08/2012

Finalitza la 44a edició de la UCE amb un notable descens de l'alumnat

El president, Jordi Sales, en fa un bon balanç tot i que lamenta les retallades del pressupost i l'endarreriment de les beques de la Generalitat

Marc Toro
2 min
El secretari Antoni Castellà participa en l'acte de lliurament del premi Canigó de la UCE a l'Obra Cultural Balear.

Prada (Conflent)La Universitat Catalana d'Estiu (UCE) de Prada (Conflent) ha tancat aquest dijous la XLIV edició amb un notable descens d'alumnes matriculats, 121 menys que l'any anterior. En roda de premsa, el president de la universitat, Jordi Sales, ha fet un bon balanç de l'edició d'enguany, tot i que ha reconegut la delicada situació per la qual s'ha hagut de passar. "Les dificultats al juny eren importants i malgrat el petit descens en alumnes matriculats i la rebaixa d'un dia de la universitat, crec que s'ha pogut consolidar la fórmula de Prada", ha dit el president. La reducció del pressupost respecte de l'any anterior d'un 20% i el fet que les beques de l'AGAUR no arribessin fins a mitjans de juliol han estat dos dels factors més determinants que ha fixat Sales com a causants de la disminució de participants, sobretot dels més joves.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i aquestes dificultats, el president ha assegurat que "hi haurà UCE l'any que ve" a partir de la vetlla per "la continuïtat de les subvencions". En aquest sentit, el secretari de la UCE, Joan Maluquer, ha anunciat que l'any vinent la UCE també comptarà amb ajudes del govern de les illes Balears pel que fa a la "mobilitat d'estudiants i professors". Precisament els alumnes procedents de les Balears, com els del País Valencià, són els que més han disminuït en l'edició d'enguany. En el cas valencià, però, Sales ha explicat que el suport del govern "no és gens fàcil" i que, ara per ara, "no hi ha resposta" a les peticions d'ajuda.

Maluquer ha fixat com a objectiu principal de cara a pròximes edicions "rejovenir" el perfil de l'estudiant. El secretari ha explicat que l'estratègia es basarà a adreçar-se a una "franja totalment desatesa i amb gran potencial de creixement", els joves que han acabat el batxillerat i ja s'han preinscrit a la universitat. "El nostre projecte és que el primer contacte universitari que tinguin siguí" aquí, ha dit Maluquer, que ha assegurat que això donarà resultats fructífers i que de cara a l'any vinent es notarà el canvi.

stats