Política 15/07/2015

"Assumim col·lectivament el compromís": els tuits dels principals actors de la candidatura unitària pel 27-S

Convergència diu que "estem en un moment transcendent del nostre país, molt decisiu" i ERC assegura que "tots junts guanyarem la independència"

Acn
1 min

BarcelonaEl president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sánchez, ha reaccionat a través de Twitter després de fer-se públic que l'exeurodiputat Raül Romeva, l'exlíder de l'ANC Carme Forcadell, i la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, encapçalaran la llista conjunta que avalen CDC, ERC i les entitats. Als tuits, Sánchez s'ha mostrat "content, molt content, que acceptin el repte d'encapçalar el vot dels 'sí-sí'". "Guanyarem!", escriu el president de l'Assemblea, que assegura en una segona piulada que amb els tres candidats "torna la força de la il·lusió" i "el compromís d'un nou país, amb clar compromís social i ètic".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la seva part, Forcadell i Casals han seguit els passos de Romeva i poc després que el cap de llista reaccionés a Twitter, elles han piulat exactament el mateix que l'exeurodiputat. "Assumim col·lectivament el compromís. #JuntsPerGuanyar #27S", han escrit tots tres.

CDC i ERC també reaccionen

CDC i ERC, els dos partits implicats en l'acord, també han fet piulades amb reaccions favorables a l'acord sobre els noms que han de liderar la llista independentista. Convergència ha volgut subratllar que "estem en un moment transcendent del nostre país, molt decisiu, en què molts ens l’hem de jugar, perquè, si no, no farem avançar el projecte", mentre que ERC "celebra" els nomenaments i que "tots junts guanyarem la independència!". El líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha estat més breu i ha piulat "Som-hi. Guanyarem", amb els noms de tres escollits.

stats