ELECCIONS MUNICIPALS
Política 30/05/2011

El PSC de Badalona s'obre ara a "totes les fórmules" de govern per excloure García Albiol de l'alcaldia

Jordi Serra està disposat a cedir el lideratge a CiU durant dos anys o a deixar ICV-EUiA fora de l'equip de govern

Acn
2 min

MataróEl candidat del PSC a l'alcaldia de Badalona, Jordi Serra, continua intentant convèncer el candidat de CiU, Ferran Falcó, perquè se sumi a un govern a tres integrat pels mateixos socialistes i nacionalistes, així com per ICV-EUiA. D'aquesta manera vol impedir que el PP governi i Xavier García Albiol sigui alcalde, tot i haver guanyat les eleccions. Serra sempre ha defensat que aquesta era la millor fórmula, però després que Falcó hagi insinuat que respectarà la llista més votada, els socialistes s'obren a estudiar "totes les formules que calgui" per evitar-ho. En aquest sentit, el PSC podria arribar a cedir dos anys l'alcaldia a CiU o, fins i tot, acceptar un govern en minoria amb CiU que deixés a ICV-EUiA com a soci a l'oposició.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El candidat del PSC a l'alcaldia de Badalona, Jordi Serra, cremarà aquesta setmana un dels últims cartutxos per intentar convèncer el líder de CiU a la ciutat, Ferran Falcó. Serra i Falcó es reuniran dimecres i l'alcaldable socialista li presentarà un document de treball per avançar cap a un govern "fort i estable" integrat també per ICV-EUiA. Els ecosocialistes veuran la proposta dijous.

Els socialistes volen cercar el màxim consens amb nacionalistes i ecosocialistes, posant la ciutat "per davant dels interessos personals i de partit". Serra creu l'acord és possible, que tot i el convenciment de CiU per respectar la llista més votada i, per tant, que sigui el PP qui governi en minoria. "Són moltes més les coses que ens uneixen que les que ens separen", argumenta el candidat del PSC.

Falcó ha criticat en els darrers dies la posició dels socialistes, que ja van proposar el pacte la mateixa nit electoral. Segons el candidat de CiU, el PSC no ha reflexionat sobre els resultats i els retreu que "només" proposin continuar com fins ara, amb la diferència que ara ha estat el PP qui ha guanyat les eleccions. En aquest sentit, els socialistes fan ara autocrítica i s'obren a estudiar qualsevol formula de govern possible.

"Hem d'esmenar els errors que hem comès i hem d'assumir la nostra part de culpa pel resultat de les eleccions", ha manifestat Serra. L'encara alcalde en funcions també reconeix que no s'ha fet prou feina des del govern municipal i que per "redreçar" el rumb els cal el suport de CiU i ICV-EUiA. "Els necessitem", exclama.

stats