Política 25/01/2013

Soriano nega les comissions i que emprés el nom de Bustos per lucrar-se

El suposat cervell de la trama Mercuri ha admès que, malgrat estar formalment a l'oposició, en realitat mantenia una espècie de "pacte de govern encobert" amb l'alcalde

Efe
2 min
Malgrat estar a l'oposició, l'exregidor del PP Jordi Soriano tenia molta relació amb Manuel Bustos.

BarcelonaL'exregidor del PP a Sabadell Jordi Soriano, suposat cervell de la trama Mercuri, ha assegurat avui que no ha cobrat comissions ni ha emprat mai el nom de l'alcalde, Manuel Bustos, per obtenir suborns aparentant davant els empresaris una capacitat d'influència que no tenia. En declaracions a Efe, Soriano ha afirmat que tampoc no li consta que ho fes cap membre de l'equip de govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Soriano, que fins ara s'havia mantingut en silenci, ha lamentat que l'alcalde socialista de Sabadell, el també imputat Manuel Bustos, l'hagi acusat públicament d'utilitzar el seu nom de forma reiterada davant els empresaris per simular una capacitat d'influència que no tenia per, així, poder exigir el cobrament de comissions. A més, ha assegurat que, pel que ell coneix, el president del gremi de constructors de Sabadell i oncle de l'alcalde Bustos, Melquíades Garrido, no va tenir cap "tracte de favor" en l'adjudicació d'obra pública, en contra del que sospita el jutge.

Segons el sumari del cas, el titular del jutjat d'instrucció número 1 de Sabadell considera l'exregidor popular el principal responsable i beneficiari dels pagaments d'empresaris a canvi de l'adjudicació d'obra pública a Sabadell, atesa la seva relació de confiança amb l'alcalde. Soriano ha admès que, malgrat estar formalment a l'oposició, en realitat mantenia una espècie de "pacte de govern encobert" amb l'alcalde, per la qual cosa tenia contactes freqüents amb empresaris de la construcció, però mai, segons la seva versió, per cobrar suborns.

També ha negat que l'exregidora del PP a Castellar del Vallès Sandra Roig, també imputada, li lliurés un sobre amb els diners d'un suborn procedent d'un empresari i que l'obrís davant seu, segons consta al sumari. Segons Soriano, el relat de Sandra Roig, que també està imputada per participar suposadament en el negoci de la compravenda de coure robat, no li mereix cap credibilitat, de la mateixa manera que les acusacions abocades en contra seu pel constructor penedit Nicolas G., que creu que ha denunciat el cas com a venjança pels problemes pels quals travessen les seves empreses.

Paral·lelament, Soriano sosté que si es comprova la seva situació econòmica es podrà veure "sense cap mena de dubte" que "mai" ha estat destinatari "de les sumes de diners" que se li pretenen atribuir, ja que no ha experimentat "cap increment de patrimoni".

Sobre l'oncle de l'alcalde, Melquíades Garrido, Soriano agrega en el comunicat: "Mai no he mantingut cap col·laboració ni relació amb ell, ni personal ni com a president del gremi de constructors, que no fos més enllà del que imposen les normes de cortesia i educació".

"Les decisions en el seu moment preses per mi han estat sempre preses pensant en la ciutat i buscant el millor per a aquesta, i en la majoria d'ocasions comentades amb el partit i amb el seu coneixement i aprovació", remarca l'exedil popular imputat.

Precisament, Soriano lamenta en el comunicat que el PP de Sabadell s'apressés a remarcar, quan va ser detingut el passat 27 de novembre, que ja no militava en el partit: "Podrien haver-se dirigit a mi personalment i haver-se interessat de la meva versió dels fets abans de pronunciar-se políticament".

stats