CIMERA PEL DRET A DECIDIR
Política 06/05/2013

CiU, després de la cimera: "Ha quedat clar que hi ha un gran acord a favor del dret a decidir"

El president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, avança que els partits i institucions faran ara esmenes a un text genèric sobre el procés capa la consulta

M. Colomer / O. March
2 min

BarcelonaEl president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha assegurat aquesta tarda a la sortida de la cimera pel dret a decidir celebrada al Palau de la Generalitat que "ha quedat clar que hi ha un gran acord a favor del dret a decidir". Al llarg de la reunió s'ha acordat un document que rebrà durant els propers dies les esmenes corresponents dels grups polítics que han participat a la reunió. "Fem una valoració altament positiva", ha reflexionat Turull, que ha comparegut acompanyat del vicesecretari general d'Unió, Toni Font.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El dirigent de CDC ha reconegut que hi ha "matisos" sobre la manera d'arribar a la consulta sobiranista, però ha volgut posar de manifest que existeixen "mínims comuns" sobre el dret a decidir. En tot cas, Turull ha volgut reiterar que, en aquests moments, Catalunya té "instruments insuficients" per sortir de la situació actual i ha ressaltat que hi ha partits que prefereixen prioritzar la sortida de la crisi a la consulta, en referència implícita al PSC. "Nosaltres associem dret a decidir i sortida de la crisi", ha apuntat Turull.

El president del grup parlamentari de CiU -ho és en substitució temporal d'Oriol Pujol- ha apuntat que el Consell Assessor per la Transició Nacional (CATN) està disposat, per desig del president Artur Mas, a estudiar escenaris proposats per partits que no estiguin a favor de l'estat propi per a Catalunya. Els socialistes han arribat a demanar, dins de la reunió, que se suprimeixi el CATN. És en aquest punt que Mas ha ofert el consell assessor per estudiar propostes com una reforma federal espanyola.

Pel que fa a la suma del PSC, Turull ha apuntat que "amb el document de mínims presentat", és "molt difícil" que els socialistes no s'acabin apuntant al pacte nacional pel dret a decidir. "Ens hem emplaçat a fer una llista d'entitats per garantir-ne la pluralitat del procés", ha conclòs el president del grup parlamentari de CiU.

stats