Política 11/02/2015

Turull: "No hi ha hagut voluntat de desautoritzar ningú"

El portaveu parlamentari de CiU assegura que és molt més el que uneix que el que separa CDC i UDC

2 min
El president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull / ACN

Jordi Turull, portaveu de CiU al Parlament de Catalunya, ha assegurat aquest dimecres que "no hi ha hagut voluntat de desautoritzar ningú" en el "desacord" que hi ha hagut entre CDC i UDC en la votació al Congrés dels Diputats en la presa en consideració de la proposició de Llei contra el jihadisme aquest dimarts. El portaveu de CiU a Madrid i líder d'UDC Josep Antoni Duran i Lleida, havia manifestat que sí s'havia sentit "desautoritzat" per la divergència. En declaracions a 'El Punt Avui TV', Turull ha volgut "desdramatitzar" la qüestió recordant que, entre CDC i UDC, "és molt més el que ens uneix que el que ens separa".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Turull ha recordat que al llarg del dia, diversos diputats de CDC a Madrid "han manifestat que no hi ha hagut voluntat de desautoritzar ningú", una opinió que ha compartit. Ha recordat, a més, que "en el fons de la qüestió" sobre el pacte d'Estat contra el terrorisme jihadista, CDC i UDC estan d'acord, i ha lamentat que PP i PSOE aprofitin aquesta qüestió per introduir conceptes a l'entorn de la Constitució que es podrien arribar a fer servir en contra del procés de Catalunya.

Un altre fet que ha objectivat per demostrar que el desacord entre CDC i UDC és una qüestió puntual que no afectarà la relació entre les dues formacions és que aquest mateix dimecres hi ha hagut "desenes" de votacions al Parlament de Catalunya i els dos partits "han anat a una".

Finalment, Turull ha admès que "no agrada" quan hi ha una situació com la que s'ha viscut entre aquest dimarts i aquest dimecres, però ha mostrat el "convenciment" que ambdues formacions "tiraran endavant" perquè "és molt més el que ens uneix que el que ens separa".

stats