Jordi Turull: "La decisió d'Oriol Pujol l'honora molt"

El portaveu parlamentari de CiU diu a Catalunya Ràdio que CDC ha d'afrontar "el procés" amb "totes les garanties i sense res que pugui debilitar-lo o enteranyinar-lo"

El portaveu del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, considera que la decisió d'Oriol Pujol de deixar l'acta de diputat i la secretaria general de CDC "l'honora molt".

En declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio', Turull ha assegurat que el pas enrere de Pujol és una "decisió personal" per no "perjudicar" el partit en un moment en què CDC "ha de liderar el procés amb totes les garanties i sense res que pugui debilitar-lo o enteranyinar-lo". "Hem d'afrontar la tardor més transcendent de la història recent de Catalunya", ha afirmat.

El pas enrere d'Oriol Pujol arriba setze mesos després de la seva imputació pel cas de les ITV. Preguntat per què ha trigat tant a prendre's aquesta decisió, Turull ha afirmat que "confiàvem en la celeritat de la justícia". En aquest sentit, ha emmarcat la renúncia de Pujol en el fet de constatar que el cas no es resoldrà en un curt termini.