Política 23/09/2013

Turull evita la polèmica amb Duran i dóna la "benvinguda" a la seva "reflexió"

El portaveu del grup parlamentari de CiU obre la porta a pactar al debat de política general un termini de temps per consensuar data i pregunta de la consulta

Oriol March
2 min
Jordi Turull el 21/04/2013

BarcelonaEl president del grup parlamentari de CiU i dirigent de CDC, Jordi Turull, ha evitat aquest dilluns en roda de premsa al Parlament qualsevol polèmica amb Josep A. Duran i Lleida i ha donat la "benvinguda" a la seva "reflexió" en un moment "tan complex com l'actual". "Se'n poden extreure moltes coses, però el compromís amb la consulta és inequívoc", ha defensat Turull.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquestes paraules arriben després que el líder d'Unió i secretari general de CiU, Josep A. Duran i Lleida, hagi sacsejat el debat polític a Catalunya amb un article a 'La Vanguardia' en què es proposa ajudar els que no volen "la secessió" perquè "tinguin altres opcions a la consulta". CDC, en canvi, sempre ha defensat una "pregunta clara" amb "només dues respostes".

En una resposta molt habitual en dirigents nacionalistes quan se'ls pregunta sobre les desavinences entre el discurs de CDC i el de Duran, Turull s'ha remès al programa electoral de CiU (que parla d'estat propi i de fer la consulta "en la legalitat que s'esdevingui") i ha evitat explicar si el líder d'Unió havia avançat en el si de l'executiva de la federació el seu posicionament a favor d'una tercera via.

Debat de política general

Abans de fer aquestes consideracions, Turull ha defensat que el debat de política general que comença dimecres "no es converteixi en un camp de batalla", i ha demanat a la resta de grups que tinguin "altura de mires" i "sentit de la transcendència" tenint en compte el moment polític, marcat per la consulta i per la crisi econòmica.

En aquest sentit, el president del grup parlamentari de CiU ha volgut posar de manifest que les resolucions que presenti la federació nacionalista aniran encaminades a la consulta del 2014 i a prendre mesures per a la reactivació econòmica. "Renunciarem a les originalitats i ens concentrarem a intentar assolir el màxim de consens possible", ha defensat Turull. Els contactes amb ERC, soci de legislatura, ja han començat per aprovar un text unitari sobre la consulta.

stats