CANVI DE CICLE
Política 28/09/2013

Turull: "El PSC ens té desorientats"

El president del grup parlamentari de CiU insisteix en la voluntat de sumar amb els socialistes catalans

Acn
2 min

LleidaEl president del grup parlamentari de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha demanat aquest dissabte al PSC que "deixi de desorientar", després de no haver acceptat aquest divendres la proposta de resolució del full de ruta pel dret a decidir. Segons Turull, el refús no té cap sentit perquè "no hi havia res que pogués incomodar el PSC". El president del grup parlamentari de CiU, de visita a la Fira de Sant Miquel de Lleida, s'ha mostrat també sorprès per la imatge de Pere Navarro i Alícia Sánchez-Camacho conversant al Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Turull no entén que els socialistes votin "blanc i negre a un mateix principi" i insisteix en la voluntat de CiU d'incorporar el PSC al projecte del dret a decidir. Turull ha destacat els "grans consensos" mostrats al Parlament per traslladar a la cambra la realitat del carrer i "el procés més important del país en els últims 300 anys". Per això Turull lamenta "el gran immobilisme de l'estat espanyol, que només es mou pel discurs de la por i ofereix la resignació com a bandera".

El líder convergent demana al PP que "deixi de silenciar la gran majoria i faci cas a la majoria sonora del Parlament de Catalunya". Turull ha lamentat les declaracions de l'expresidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, que ha dit que "s'ha de catalanitzar Catalunya". El president del grup parlamentari de CiU li ha demanat que deixi que siguin els catalans els que decideixin què vol ser Catalunya "amb un exercici de radicalitat democràtica". Segons Turull, l'estat espanyol sempre té la pitjor reacció possible davant el que demana Catalunya, com per exemple afegir més atacs a la immersió lingüística.

La tercera via

Jordi Turull no ha volgut polemitzar sobre la proposta de la tercera via de Duran i Lleida. El líder convergent s'ha remès a la unitat de vot de la federació durant el debat de política general, i al respecte tant d'Unió com de Convergència "al programa electoral". Turull diu que el que importen "són els fets" i no "els titulars que estirin els mitjans a partir de declaracions".

stats