Política 28/11/2013

Mas anunciarà la pregunta de la consulta d'aquí a tres setmanes

Ho ha anunciat el portaveu parlamentari de CiU, Jordi Turull, a Catalunya Ràdio

Ara
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, anunciarà la data i la pregunta de la consulta sobre l'autodeterminació de Catalunya d'aquí a tres setmanes. Ho ha avançat el portaveu parlamentari de CiU, Jordi Turull, aquest dijous en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Turull ha explicat que no hi haurà cap cimera de partits per acabar de pactar el contingut de la pregunta, sinó contactes bilaterals discrets amb totes les forces polítiques partidàries del dret a decidir i una reunió conjunta final. Tanmateix, el portaveu de CiU s'ha mostrat convençut que l'acord serà factible. "En tot el que depèn de Catalunya ens hem posat d'acord. On ens hem encallat és en el que depèn de l'escenari espanyol", ha assegurat Turull, que ha subratllat que tots els partits hauran de cedir per arribar a un consens: "Cedir no és ser incoherent. No cedir, seria incoherent".

Respecte a la postura d'Unió sobre el procés sobiranista, Turull ha subratllat que els dos socis de federació "remen en la mateixa direcció", més enllà de "declaracions concretes" que es puguin fer amb "matisos", en una clara al·lusió al líder dels democristians, Josep A. Duran i Lleida.

stats