REFORMA LABORAL
Política 05/04/2012

CiU descarta portar la reforma laboral al TC per por de fer "el ridícul" i aposta per esmenar-la

Jordi Turull es compromet a intentar modificar la reforma en ponència, especialment en els aspectes en què envaeix competències, i complir així el dictamen del CGE

Acn
2 min

BarcelonaCiU descarta portar ara al TC la reforma laboral. Després de conèixer el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries en què s'assenyalen alguns articles com a contraris a la Constitució, el portaveu de CiU, Jordi Turull, ha assegurat que el seu grup no presentarà cap recurs ni facilitarà que així es faci perquè consideren que, com que la reforma s'està tramitant al Congrés dels Diputats, les recomanacions del Consell de Garanties es poden incorporar a través d'esmenes a la llei i corregir així el text. A més, Turull alerta que si es porta ara al TC es pot acabar "fent el ridícul" perquè podria donar-se la situació que el Tribunal declarés inconstitucionals articles ja corregits en el tràmit parlamentari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Turull ha assegurat que el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries és un punt de reforç per als argument de CiU, que, tal com ha dit, ja havia vist "motius d'invasió de competències". Així, el portaveu dels nacionalistes al Parlament ha descartat el recurs d'inconstitucionalitat com una via útil i vàlida per al moment actual. "Com que estem en el tràmit de millorar la llei amb les esmenes, no veiem el moment de portar-ho ara al TC perquè seria posar el carro davant els bous", ha explicat.

Així, Turull ha explicat que CiU aposta ara de manera decidida per "concentrar-se a fer unes bones esmenes" a la llei en el seu tràmit a les Corts Generals. "Un període d'esmenes serveix perquè una llei quedi millorada i ara ens hem de concentrar a traslladar tot això que diu el Consell de Garanties Estatutàries al Congrés en esmenes", ha detallat el portaveu de CiU.

Així, els nacionalistes ja estan preparant la manera de traslladar a aquestes esmenes les possibles "invasions de competències" de la reforma laboral. A més, CiU també s'ha compromès a presentar una esmena a l'article que parla de l'arbitratge forçós. "Parlarem amb els agents socials i patronals per mirar la manera que siguin els mateixos convenis els que prevegin en el seu contingut sistemes de mediació i arbitratge", ha concretat Turull, que ha afegit que esmenaran també altres articles "perquè quedi més clar el que sembla més interpretatiu". "Hem d'esgotar totes les vies de negociar les esmenes. Nosaltres ens concentrarem a millorar la llei, és el que toca i confiem que la puguem arreglar", ha conclòs Turull.

stats