Turull diu que qui sembra dubtes sobre el 27-S no és ERC sinó "els interessats que no vagi bé el procés"

El portaveu del CiU al Parlament assegura que "ningú ha de dubtar que hi haurà eleccions"

El portaveu de CiU al Parlament de Catalunya, Jordi Turull diu que no és Esquerra ni el seu líder, Oriol Junqueras, qui sembra dubte sobre la convocatòria d'eleccions al Parlament el 27 de setembre, sinó "els interessats que el procés no vagi bé". En referència a les declaracions de Junqueras, dimecres, sobre la possibilitat que no es celebressin eleccions, Turull ha dit que el líder d'Esquerra ja els va aclarir les seves paraules, que haurien estat "un malentès o ganes de que hi hagi malentesos" per part dels no partidaris de la convocatòria electoral. Segons Turull "qui ha de complir la paraula és el president Artur Mas" i en aquest sentit "ningú ha de dubtar perquè hi haurà eleccions", ha conclòs.

En una visita a la Fira de Sant Josep de Mollerussa, el portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha avisat que després de la moció aprovada a la cambra catalana aquest dijous contra la creació del consorci sanitari de Lleida i les polítiques sanitàries del Govern, el projecte no s'atura "perquè la moció no diu que s'aturi sinó que es faci de manera dialogada". Turull ha defensat les més de 140 reunions per buscar el consens que s'han celebrat i ha negat que hi hagi "una oposició absoluta", sinó "més gent a favor que en contra".

El portaveu de CiU ha recordat que "la idea del consorci és un invent estratègic dels que ahir van votar a favor de parar-ho", en referència al PSC, que va votar a favor de la moció, al contrari, lamenta Turull "del que defensa el PSC a Lleida". Aquesta postura és, "per politiqueria, per fer perdre la moció a CiU", afegeix. En canvi, segons el portaveu parlamentari dels nacionalistes, no sorprèn l'abstenció d'Esquerra "perquè sempre ha manifestat els seus dubtes". Qui va ser més coherent en la votació de la moció, ha afegit Jordi Turull, va ser la diputada Marina Geli, com a exconsellera de Salut i impulsora del projecte.

Més continguts de