NOU GOVERN
Política 28/12/2010

Turull defensa la presència de Prenafeta a la presa de possesió de Mas

"S'estima la institució i hi ha dedicat moltes hores", assegura el portaveu parlamentari de CiU. Turull titlla de "mal gust" les crítiques de Laia Bonet

Acn
2 min
Oriol Pujol i Jordi Turull, en roda de premsa

BarcelonaEl portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha defensat la presència de Lluís Prenafeta en l'acte de presa de possessió d'Artur Mas com a 129è president de la Generalitat perquè és un exalt càrrec del Govern que "s'estima la institució" i "hi ha dedicat moltes hores". Turull ha afegit que hi havia moltes altres persones per aquests motius i ha retret a la dirigent del PSC Laia Bonet que les seves declaracions siguin "esbiaixades" i "de mal gust" i li ha recordat que tothom és innocent fins que no es demostra el contrari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En opinió del convergent, els socialistes li busquen "tres peus al gat" a un acte que va ser molt "correcte" per part dels dos presidents. Bonet es va mostrar sorpresa per la presència de Prenafeta en l'acte d'investidura d'Artur Mas, una crítica que també ha fet el secretari d'organització del PSC, José Zaragoza. El portaveu de CiU al Parlament ha recordat en una intervenció a COM Ràdio que Prenafeta va ser secretari general de la Presidència durant el govern de Jordi Pujol.

Turull ha reblat l'argumentació afegint que moltes altres persones van assistir a la investidura pels mateixos motius que Prenafeta, imputat pel cas Pretòria, com Macià Alavedra i altres polítics com el socialista Bartomeu Muñoz. Precisament per aquesta imputació Laia Bonet criticava la presència de Prenafeta, un motiu que Turull no considera suficient perquè per ara no passa d'una imputació. En aquest sentit, ha recordat a la socialista que tothom és innocent fins que es demostra el contrari i li ha aconsellat que miri a les files del seu partit abans de fer aquestes declaracions.

"El primer que hauria de fer Laia Bonet és conèixer l'estat de dret", ha afirmat Turull, que assegura que respectaria la presència de Bartomeu Muñoz en un ple de la Diputació de Barcelona perquè els polítics no s'han de fer mal a ells mateixos fent aquest tipus d'acusacions a persones que "no han estat condemnades".

stats