Política 07/05/2013

Un dirigent de l'executiva del PSC denuncia "la trista fira de les vanitats" del partit

Jordi del Rio carrega al seu blog contra els "personalismes" al PSC i es considera "cada vegada més lluny" del projecte

Ara
2 min

Barcelona P { margin-bottom: 0.21cm; } 'El tango del PSC'. Així titula una entrada al seu blog Jordi del Rio, un dels dirigents crítics de l'executiva de Pere Navarro que considera que la polèmica que ahir va aixecar la carta de Carme Chacón és un exemple més dels “personalismes” que, al seu parer, emergeixen massa sovint dins del partit. En definitiva, el que ell anomena una “trista fira de les vanitats”, on l'egoisme i els moviments individualistes i oportunistes passen per sobre de la política en majúscules. El seu escrit és tot un torpede a la dinàmica interna del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“Per desgràcia ahir va ser un dia de balls en el PSC. D'un ball de reminiscències tristes, malenconioses. Com el tango”, assegura Del Rio. El dirigent socialista, que s'autoconsidera un 'outsider' dins del PSC, confessa, per una banda, la “vergonya aliena” que li produeix veure com “un dels principals inductors d'aquell moviment autoanomenat dels capitans” es dedica ara a “donar lliçons sobre militàncies territorials”. Tot un dard al diputat del PSC i primer secretari de la federació del PSC a Tarragona, Xavier Sabaté, que va recomanar ahir a Carme Chacón que s'afiliés a la federació madrilenya del PSOE. El dirigent considera que Chacón va cometre “un gran error” assumible des de “posicionaments de lliure pensament” però no “des d'un posicionament progressista”.

Però Del Rio també considera “trist” veure “segells d'autoproclamat catalanisme en cartes que sumen anys i panys de càrrecs, mandats i privilegis” i de companys que accepten “l'etiqueta mediàtica i avinagrada” de 'sector catalanista' del PSC.

Per tot això, Del Rio es veu “cada vegada més lluny” del projecte del PSC, tot i que assegura veure's amb forces per seguir denunciant “els aprofitats, els egoistes i els que per sobre dels interessos col·lectius avantposen els seus propis interessos”.

stats