FINANÇAMENT
Política 23/11/2011

El PP diu que no pagarà el fons de competitivitat que va reclamar al Congrés i al Senat

Jorge Fernández va avisar que "anticipar el pagament ni de broma", després d'haver-ho exigit en campanya

Acn / Ara
1 min
Jorge Fernández Daz, amb Josep Piqué al Cercle d'Economia

BarcelonaLes primeres contradiccions del PP amb Catalunya ja arriben. Ahir a la nit el cap de llista del PP a Catalunya, Jorge Fernández, va avançar que el futur president del govern espanyol, Mariano Rajoy, no anticiparà el pagament dels 1.450 milions d'euros del fons de competitivitat, tal com demana el Govern. "Anticipar el pagament ni de broma, ningú està per anticipar res, una cosa és complir amb els terminis i l'altra anticipar-los", ha advertit Fernández en una entrevista a Catalunya Informació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tanmateix, a l'oposició aquest assumpte el veien diferent. D'aquesta manera, el PP va votar l'abril la iniciativa de l'Entesa Catalana de Progrés reclamant el fons de competitivitat facilitant-ne l'aprovació, mentre que el mes següent va votar –tot i que no va voler subscriure– una moció similar al Congrés que no va prosperar a causa del rebuig del PSOE i les abstencions de PNB i CC. Ja en campanya, el PP va insistir en aquesta qüestió i, per exemple, el 9 de novembre la presidenta dels populars catalans, Alícia Sánchez-Camacho, va criticar el PSOE per perjudicar Catalunya, entre altres motius, per negar-li l'avançament del fons de competitivitat tal com s'havia realitzat els dos anys anteriors.

Fernández va assegurar ahir, en una línia molt diferent, que el govern de Rajoy respectarà tots els compromisos que marca la llei però que no anticiparà el pagament del fons perquè "en l'actual context de crisi no es pot demanar el que no es pot donar".

stats