LLEI MORDASSA
Política 08/04/2015

Fernández Díaz defensa la 'llei mordassa': "El relator de les Nacions Unides no se l'ha llegit"

El ministre de l'Interior afirma a Catalunya Ràdio que la normativa "no vulnera cap dret" i "es diuen coses que no són"

Ara
1 min
Jorge Fernández Díaz, en una entrevista recent / CATALUNYA RÀDIO

BarcelonaEl ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha defensat aquest dimecres a 'El matí de Catalunya Ràdio' la llei mordassa, ja que ha assegurat que "es diuen coses que no són" i que les quantitats de les sancions "es mantenen" respecte de la normativa anterior i fins i tot ara hi ha "més precisió i seguretat jurídica amb aquesta llei". El ministre del PP ha lamentat l'informe de les Nacions Unides contra la normativa i ha assegurat que "el relator de Nacions Unides no s'ha llegit la llei".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, ha afirmat que "no es vulnera cap dret" amb la llei mordassa. Quant a les acusacions sobre que no es podran fotografiar policies que estiguin carregant contra manifestants, ha apuntat que "el que se sanciona administrativament és fotografiar-los intentant posar en risc una operació o afectant la seguretat i intimitat d'un policia o les seves famílies" publicant imatges i dades personals de policies a internet.

Quant a la protecció de les tanques de Melilla i Ceuta, Fernández Díaz ha afirmat que aquestes ciutats "són una excepció a nivell espanyol i europeu i s'han de tractar com a tals" i "un país ha de defensar la integritat del seu territori". "Si no, tindríem una invasió –no violenta– del territori, la pressió és enorme", ha insistit, i ha afegit: "No podem fer-nos càrrec nosaltres sols de les peticions d'asil o dels immigrants que volen entrar a Europa".

stats