EUSKADI CAP A LA PAU
Política 03/01/2014

Fernández Díaz veu "repugnant" l'acte dels expresos d'ETA a Durango

El PP espera que l'Audiència Nacional trobi proves per impedir la trobada convocada per dissabte a la població biscaïna

Agències
1 min
El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, aquest dijous al Congrés / EFE

MadridEl ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha qualificat aquest divendres de "repugnant" i "menyspreable" l'acte convocat aquest dissabte pel col·lectiu d'expressos d'ETA que han sortit de la presó després de l'anul·lació de la doctrina Parot, ja que, segons ha recalcat, no han mostrat un "mínim distanciament d'ETA", no han demanat perdó a les víctimes ni s'han penedit dels seus "horribles" crims.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa per fer balanç de les dades sobre seguretat viària, Fernández Díaz ha assenyalat, però, que és el jutge qui té l'"última paraula", en relació amb la possible prohibició o no d'aquest acte que tindrà lloc a Durango (Biscaia). "El lloc on s'ha convocat l'aquelarre és un antic escorxador. No sé si ho van elegir amb aquest coneixement previ, però va molt bé per al cas", ha emfatitzat, per afegir que la Policia i la Guàrdia Civil estaran "molt atents" al que es faci en aquest acte d'expresos d'ETA, per si hi ha alguna conducta susceptible de delicte.

Al seu torn, el secretari general del PP al Congrés, José Antonio Bermúdez de Castro, ha declarat a Efe que espera que es trobin "proves contundents" que "evitin" l'acte, ja que suposaria "una humiliació a les víctimes del terrorisme". "A nosaltres ens agradaria que no es realitzés, no s'ha de permetre un acte d'homenatge de persones, d'etarres, que han sortit de la presó però que porten a l'esquena un passat d'assassinat i de terror", ha insistit.

El jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz ha demanat informes a l'Ertzaintza, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil sobre aquest acte.

stats