Política 22/05/2012

Fernández Díaz diu que l'afició del Barça i de l'Athletic "pot anar a Madrid tranquil·la perquè no passarà res"

Expressa el seu "clar desacord" amb la sentència del TSJM que permet la manifestació de Falange

Acn
2 min

BarcelonaEl ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha garantit aquest dimarts que les aficions del Barça i de l'Athletic de Bilbao poden anar "tranquil·les" a Madrid malgrat la manifestació convocada per la ultradreta contra les "provocacions del separatisme basc i català". Segons Fernández Díaz, "els seguidors del Barça i de l'Athletic podran gaudir de la jornada" perquè "no passarà res".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb tot, ha demanat als seguidors dels dos equips de "ajudin" a crear aquest clima pacífic. Respecte a la petició d'Esperanza Aguirre, que ha demanat que se suspengui la final i es jugui a porta tancada per evitar la xiulada, ha sigut clar: "El partit es jugarà com és evident i no hem de barrejar política i esport". Fernández Díaz ha fet aquestes manifestacions als passadissos del Congrés en resposta a una pregunta de l'ACN després que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ha donat finalment llum verda a la Falange i a altres formacions d'ultradreta perquè es manifestin a Madrid el pròxim 25 de maig –coincidint amb la final de la Copa del Rei entre el Barça i l'Athletic de Bilbao a l'estadi Vicente Calderón– contra les "provocacions del separatisme basc i català".

El Tribunal ha donat la raó a aquestes formacions en el recurs que havien presentat contra la decisió de la delegació del govern espanyol a Madrid, que havia decidit ajornar la marxa per evitar incidents amb els seguidors catalans i bascos. El TSJM entén que la decisió del govern espanyol vulnerava l'article 21.2 de la Constitució espanyola, que regula el dret a reunió.

Fernández Díaz ha assegurat que la policia actuarà per evitar cap tipus de contacte entre la manifestació i les aficions. La marxa convocada per la Falange, Nudo Patriota Español, Vieja Escuela Madrid i Acción Juvenil Española-Movimiento Católico Español discorrerà entre les places Antonio Martínez i Chamberí, allunyades de les dues zones per als fans que s'habilitaran a Madrid –Puerta del Sol per als seguidors del Barça i Retiro per als de l'Athletic–, així com de l'estadi Vicente Calderón. Tindrà lloc entre les 18.00 i les 19.30, hores abans del partit, que començarà a les 22.00.

"En clar desacord" amb la resolució del TSJM

En tot cas el ministre ha demanat a "tothom" que "col·labori per asserenar els ànims i els esperits". "Ja sabem que una final de Copa té passions", però "poden estar tranquils i venir a Madrid tranquils perquè no passarà res". Fernández Díaz ha recordat que la manifestació ha sigut autoritzada pel TSJM malgrat que la delegació del govern l'havia rebutjat. "Nosaltres acatem la resolució, evidentment, malgrat que hi estic en clar desacord".

Pel que fa a les manifestacions de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, que aquest dimarts ha demanat que se suspengui la final i es jugui en un altre lloc a porta tancada per evitar la xiulada, Fernández Díaz ha sigut clar. "El partit es jugarà com és evident i no hem de barrejar la política amb l'esport".

stats