CANVI DE CICLE
Política 08/04/2015

Fernández Díaz compara procés i pena de mort: "En ocasions, el que sortiria en referèndums no ens agradaria"

El ministre afirma a Catalunya Ràdio que ha posat a disposició de la fiscalia tuits catalanofòbics posteriors al sinistre de l'avió de Germanwings i espera que alguns dels autors vagin a la presó

Ara
2 min
El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría. EFE

BarcelonaEl ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha negat aquest dimecres 'El matí de Catalunya Ràdio' que hi hagi cap unitat policial que investigui específicament polítics o dirigents socials sobiranistes, com va revelar l'ARA, tot i que "no pot ser que una persona, per impulsar un procés, quedi impune". "A Andalusia no hi ha cap procés cap a la independència i s'investiguen els seus polítics", ha ironitzat, i ha reafirmat que "s'investiguen dirigents a Catalunya com a la resta d'Espanya". Així mateix, ha recordat que el Sindicat Unificat de Policia va admetre l'autoria de l'informe contra Jordi Pujol i Artur Mas fet públic durant la campanya electoral del 2012, tot i que ha evitat comentar si s'ha sancionat ningú per haver-lo elaborat. Ha negat igualment que pressionés directors de diaris perquè publiquessin l'informe que apuntava que Xavier Trias tenia comptes a Suïssa. Afirma que només va parlar amb el director de 'La Vanguardia', i perquè li va trucar ell.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa al procés, el ministre ha assenyalat que "alguns partits se n'estan despenjant", i quant a les demandes de tots els partits excepte el PP de reformar la Constitució, ha indicat que les propostes de cada formació són diferents entre si. "Hi ha un problema" entre Catalunya i Espanya, ha reconegut, tot i que "la seva solució no és que se separi". "Catalunya és sòcia fundadora d'Espanya", ha assegurat, apel·lant fins i tot a la Corona d'Aragó, i, malgrat que "els sentiments són diferents", ha instat a "no organitzar-nos d'acord" amb els sentiments i a no fer "política ficció". Igualment, ha afirmat que "en determinats moments, el que sortiria en referèndums no ens agradaria", en referència a la pena de mort, motiu pel qual crida a demanar reformes "en el marc de la llei".

Així mateix, Fernández Díaz ha reconegut que ha posat a disposició de la fiscalia bastants tuits catalanofòbics posteriors al sinistre de l'avió de Germanwings i s'ha mostrat partidari "que algunes persones anessin a la presó ni que fos amb caràcter exemplificant". "El ciberespai no pot entendre's com un espai d'impunitat", ha sentenciat.

stats