ELECCIONS MUNICIPALS
Política 21/02/2011

Montilla va demanar a Hereu que no es presentés, segons Carles Martí

El primer secretari de la federació de Barcelona del PSC assegura que hi va haver una reunió privada entre l'alcalde i el primer secretari del partit i expresident de la Generalitat

Redacció
2 min

BarcelonaEl primer secretari de la federació de Barcelona del PSC, Carles Martí, ha reconegut obertament que la figura de Jordi Hereu com a alcaldable estava més que qüestionada des de dins del partit. En declaracions a ComRàdio, ha explicat que ningú, però, no li va "exigir" que llancés la tovallola "perquè evidentment a l'alcalde no se li exigeixen les coses". Tanmateix, "sí que la direcció nacional li ho va demanar, i molts membres [del partit] van donar la seva opinió oberta i sincera que [Hereu] no era el millor candidat". I una de les persones que ho va fer va ser l'encara primer secretari del PSC: "El senyor Montilla, en una reunió privada i personal amb l'alcalde, li ho va demanar [que no s'hi presentés]".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Amb la direcció nacional és obvi que hi havia una discrepància de criteris. Creien que s'havia de confiar en un altre candidat. Però ara el debat s'ha acabat i la direcció donarà suport a la proposta de la federació de Barcelona", ha afegit Martí. Segons el primer secretari de la federació barcelonina, "totes les qüestions relacionades amb el congrés del partit ni s'han començat a escriure". "Això vindrà després de les municipals", ha puntualitzat.

De cara a les eleccions municipals, Carles Martí també s'ha mostrat confiat que remuntaran les enquestes adverses i reconeix que la renovació és imprescindible. "El partit ha d'estar plenament disposat a obrir-se al màxim", tot i que rebutja qualsevol tipus de coalició perquè "serien invents que no calen i que serien forçats. Ara bé, que el nostre espai s'obri a persones que treballen als barris, en polítiques socials, del món de la intel·lectualitat, del món social i econòmic, això sí".

Martí ha aprofitat per contraposar el seu projecte polític al de Xavier Trias. "L'alternativa és menys equitativa, un projecte pitjor per a Barcelona i l'economia menys sanejada, i si no mirin el model dels ajuntaments conservadors de Madrid o València". "Hi ha un mite que és Nicaragua [carrer on es troba la seu nacional del PSC], i Barcelona hi està per sobre. També del carrer Còrsega [seu nacional de CDC] i del Palau [de la Generalitat] que tenim al davant a la plaça de Sant Jaume", ha reblat.

stats