El gestor José Guirao substitueix Huerta com a ministre de Cultura

Va ser director del Museu Reina Sofia entre el 1994 i el 2001

El gestor cultural José Guirao (Pulpí, Almeria, 1959) és l'escollit per Pedro Sánchez per substituir Màxim Huerta com a ministre de Cultura. Guirao ocuparà el ministeri després que el seu predecessor hagi durat només set dies, ja que ha dimitit a causa de l'escàndol per frau a Hisenda entre els anys 2006 i 2008 que ha revelat aquest dimecres 'El Confidencial'.  

Màxim Huerta dimiteix per l'escàndol de frau fiscal però manté que és "absolutament innocent"

 director del Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofia entre el 1994 i el 2001 i director del centre cultural La Casa Encendida entre el 2002 i el 2014. Llicenciat en filologia hispànica, actualment és director general de la Fundació Montemadrid. La seva trajectòria ha estat sempre lligada a la gestió cultural, tant a les institucions públiques com en entitats.

Entre el 1983 i el 1987 va ser responsable de l'àrea de cultura de la diputació provincial d'Almeria i un any després es va traslladar a Sevilla, on va ocupar el càrrec de director general de béns culturals a la Junta d'Andalusia. De Sevilla va passar a Madrid, on durant un any va ser director de Belles Arts i Arxius del ministeri de Cultura.

Guirao és patró de la Fundació Federico García Lorca, de la Fundació Antonio Gala i de la Fundació Museu del Gravat Espanyol Contemporani de Marbella. A més, és professor convidat del màster de gestió cultural de la Universidad Carlos III de Madrid.