Política 04/09/2011

José Montilla: "No som el PSOE però ens interessa Espanya"

L'encara primer secretari del PSC i expresident de la Generalitat diu en una entrevista a 'La Vanguardia' que el PSC continuarà com a partit independent però defensant el "projecte comú" espanyol perquè "a Catalunya li convé participar-hi"

Redacció
1 min

Barcelona"Som un partit català independent i amb un projecte propi per a Catalunya, i pel que fa referència a la política espanyola, participem en un projecte federal amb el PSOE. No som ni volem ser el PSOE, però sí que tenim un projecte per a Espanya". Són paraules de José Montilla, expresident de la Generalitat i encara primer secretari del PSC en una entrevista de dues pàgines al diari La Vanguardia aquest diumenge.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Assegura que el partit que encara dirigeix mai ha renunciat al grup parlamentari propi al Congrés, però que "fins ara no s'ha considerat prioritari". Sobre el futur líder de la formació, que s'ha d'escollir al congrés que es farà després del 20-N, no es pronuncia sobre qui prefereix que sigui el primer secretari, tot i que sí que diu que voldria que hi hagi una "candidatura d'integració" i que no es posessin al capdavant del partit "només persones sense experiència".

Sobre el conflicte generat aquest divendres per la resolució del TSJC que exigeix a la Generalitat el compliment de la sentència del TS per incloure el castellà com a llengua vehicular a l'escola, Montilla diu: "Desconec el text de la interlocutòria, però nosaltres defensem el model vigent d'immersió que ha donat tan bon resultat".

stats