José Montilla: Puigdemont governa només amb "declaracions" i amb "postureig"

L'expresident de la Generalitat diu que els 18 mesos d'aquesta legislatura seran perduts

L'expresident de la Generalitat, José Montilla, analitza l'actualitat política catalana en un entrevista amb Europa Press feta pública aquest diumenge, on critica la gestió de Puigdemont afirmant que es basa en "declaracions i postureig" i també que, al seu parer, el procés sobiranista, deixi les problemàtiques dels ciutadans en segon terme:  "La gent no vota un Govern perquè faci declaracions o tregui pit, sinó perquè gestioni els seus interessos". Per això, creu que els 18 mesos d'aquesta legislatura seran perduts.

Així mateix, Montilla no està d'acord amb les afirmacions de l'executiu català segons les quals un estat propi implicaria la millora dels serveis socials i afirma que " Ens demanen un acte de fe i això està bé per a qui va a l'església i li diuen que a la Terra ha de patir però al cel ho tindrà tot solucionat. Un govern no està per això, sinó per solucionar els problemes d'ara".

A més de l'actualitat, l'expresident i senador també fa balanç dels cinc anys del govern de Convergència. "Per què es recordarà aquest Govern més enllà de les manifestacions que, d'altra banda, no ha convocat?", diu Montilla, que torna a posar l'accent en la seva visió de l'independentisme com una cortina de fum: "Però aquí segueixen, dient que la culpa de tot és de Madrid i que quan arribi la independència ho tindrem tot pagat".

A Montilla tampoc no el convenç el pas al costat d'Artur Mas en favor de Carles Puigdemont: "El programa d'un i de l'altre és el mateix, el de JxSí, i la gestió suposo que és la mateixa". I sobre la trobada del president de la Generalitat amb Mariano Rajoy dimecres, Montilla creu que "Hauria de ser absolutament normal que dialoguin".  "Ni la majoria vol la independència ni la secessió seria reconeguda per ningú" i  "Pot tenir el suport de molta gent però no és legal ni legítima". conclou l'expresident sobre el procés sobiranista.

Més continguts de