Política 22/04/2015

Un diputat del PP per acabar d'omplir una candidatura al Berguedà

José Antonio Coto és el número set de la llista de Guardiola de Berguedà i exemplifica les dificultats dels populars per trobar candidats

Ara
2 min
José Antonio Coto, diputat i president de Noves Generacions del PP a Catalunya, en una visita a Mataró / ACN

BarcelonaCada vegada que s'han de fer llistes electorals, especialment per a les municipals, el PP té dificultats per omplir-les. És per això que en casos com aquest els populars posen en guàrdia tota la seva militància. Però de vegades no és suficient i cal recórrer a persones que ja ocupen un càrrec públic. La prova més evident és la del diputat al Parlament José Antonio Coto, que és el número set de la llista de Guardiola de Berguedà, on el PP no té representació. Òbviament l'aspiració no és que pugui obtenir el càrrec, sinó simplement farcir llistes en les quals no troba candidats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les llistes fantasma són un clàssic entre els populars, un dels partits que menys implantació territorial té a Catalunya. No són, però, els únics. Només a Les Garrigues, hi ha fins a una vintena de llistes fantasma amb candidats que ni tan sols viuen al mateix municipi. Només el PSC, amb la seva nova marca Candidatura de Progrés, n'ha presentat una desena, mentre que el PP n'ha presentat sis. Un altre cas molt il·lustratiu és el del PP a Sant Joan de les Abadesses, on les persones que omplen la llista no només no són del territori, sinó que són de l'entorn de Getafe. A Cassà també e dóna el cas que el número 13 de la llista és un jove del PP de Pontevedra, Alejandro Virgós, que és escolà de l'església Santa María la Mayor.

Justament el PP presenta a les pròximes municipals 525 candidatures, 52 més que a les eleccions del 2011. amb tot, han reconegut "dificultats" a l'hora de tancar llistes a comarques com Osona o l'entorn de Lleida. La líder dels populars catalans, Alícia Sánchez-Camacho, ho atribueix al procés independentista.

Tres exregidors del PSC a Tarragona, candidats del Priorat

Tres exregidors del PSC de Tarragona són ara candidats de petits municipis del Priorat, segons ha avançat Naciodigital. Es tracta de Joan Sanahujes, a Torroja del Priorat, Carme Cabré, a la Figuera, i Manuel López, a la Bisbal de Falset. Tots tres són els únics noms que figuren a les llistes electorals del PSC.

Sanahujes és encara regidor d'Esports i Neteja de l'Ajuntament de Tarragona, i va exercir la passada legislatura de regidor d'Ensenyament. López va ser regidor de Relacions Ciutadanes la passada legislatura, mentre que Cabré va ser edil socialista a Tarragona del 1983 al 1995, ocupant els departaments de Salut Pública i Medi Ambient, Llicències d'Obres, Llicències d'Obertura d'Establiments Comercials i Industrials i Ocupació de Domini Públic.

stats