POLÍTICA
Política 02/05/2012

Griñán ofereix ocupació i drets i ataca les polítiques econòmiques de Rajoy

El candidat a la presidència de la Junta ha avançat l'engegada urgent d'un pla de xoc contra la desocupació que s'executarà aquest any i estarà dotat amb 200 milions d'euros

Efe
2 min

Sevilla "Formaré un govern compromès amb tots els andalusos, ens hagin votat o no", ha assegurat Griñán aquest dimecres, i ha començat la seva intervenció fent una defensa del que els andalusos han votat lliurement en les urnes el 25-M, és a dir, la majoria d'esquerres per justificar el govern de coalició amb IU.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant l'hora i cinc minuts d'intervenció, el socialista ha garantit a més igualtat d'oportunitats, transparència, que no permetrà reculades en els drets dels ciutadans i que no hi haurà privatitzacions, malgrat el minvament d'ingressos de gairebé 2.700 milions que sofrirà el pressupost andalús de 2012 per la reducció dels ingressos de l'Estat.

Aquest minvament obligarà a reformular el pressupost andalús de 2012 amb "decisions difícils i impacte social", ha recordat Griñán, que no n'ha concretat l'abast però sí que ha emfatitzat que a Andalusia "cap decisió pressupostària es traduirà en privatitzacions". El futur president no ha trigat a rebutjar els plantejaments econòmics del govern de Rajoy advertint que una política que solament atén al dèficit públic és "inútil", i ha denunciat que la reforma laboral del govern és el "millor mitjà per reduir plantilles a baix cost".

En la seva intervenció ha anat traçant algunes de les 28 lleis i 250 mesures que conté l'acord programàtic aconseguit amb IU per a un govern de coalició i, entre elles, ha avançat l'engegada urgent d'un pla de xoc contra la desocupació que s'executarà aquest any i estarà dotat amb 200 milions d'euros. El pla, dirigit especialment a joves i aturats de llarga durada, inclourà un programa forestal amb recursos addicionals a les partides per al manteniment de superfícies forestals, reforestació i explotació de muntanyes, ha dit Griñán, que ha reiterat que l'ocupació, la reactivació econòmica, l'educació i els drets socials seran prioritats del seu govern.

Igualment crearà un Institut Públic de Crèdit Andalús i aplicarà un pla de xoc per a la inclusió social que estarà dotat amb almenys 320 milions. El candidat ha admès que els votants socialistes li han donat la seva confiança "amb l'encàrrec implícit d'eradicar" conductes com les que han originat el frau dels ERO a la Junta, que l'han portat a concretar mesures com l'avaluació participativa, una carta de compromís ètic, el reforç del control de la gestió pública i aconseguir més transparència.

Segons el PP, suposa "més del mateix", planteja les mateixes propostes que "va incomplir" fa tres anys i ha ofert com a única novetat una "nova pujada d'impostos".

stats