9-N ALTERNATIU
Política 15/10/2014

L'Ajuntament de Montornès del Vallès (d'ICV-EUiA) no facilitarà recursos per celebrar "aquest 9-N"

L'alcalde José Antonio Montero considera que la consulta "no ratificarà amb garanties democràtiques la voluntat del poble català"

Acn
1 min
L'alcalde de Montornès del Vallès, José Antonio Montero, en una imatge d'arxiu / ACN

Montornès del VallèsL'Ajuntament de Montornès del Vallès (Vallès Oriental) no facilitarà espais, recursos i "ni molt menys funcionaris" per a la consulta del 9-N anunciada pel president Mas aquest dimarts al matí. L'alcalde José Antonio Montero, d'ICV-EUiA, considera que "aquest nou 9-N no ratificarà amb garanties democràtiques la voluntat del poble català" i avisa que "només hi participarà un percentatge de gent i que els mecanismes arribaran només a una part de la població". Montero ha recordat que l'Ajuntament va aprovar una moció per donar suport a la consulta del decret, però que "no ens hi trobaran en aquest succedani".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'alcalde ha explicat a l'ACN que no ha tingut cap comunicació oficial per part de la Generalitat, però que a Montornès es podria fer la consulta als dos instituts del municipi, propietat del Govern. "No ens sentim partíceps d'aquesta consulta", ha reiterat Montero, que també és membre del consell nacional i de la comissió nacional d'EUiA. En aquest sentit, ha recordat que el seu partit tenia un acord d'unitat amb el 9-N que es va segellar en el decret signat per Mas el dissabte 27 de setembre.

Es dóna el cas que l'Ajuntament de Montornès va acordar donar suport a la consulta del 9-N amb una moció aprovada per tots els partits del consistori excepte el PP. Montero, però, ha recordat que aquell text es basava en "la legalitat" i en la consulta tal com estava plantejada des de l'inici. Montero, d'ICV-EUiA, governa en majoria absoluta.

stats