ENTREVISTA A YOUTUBE
Política 27/04/2011

Zapatero, convençut que la seva renúncia farà més fort el PSOE

El president espanyol considera que dos mandats són suficients per desenvolupar el seu projecte polític i subratlla que el seu successor serà triat democràticament.

Efe
2 min

BarcelonaEl president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, s'ha mostrat avui convençut que la seva decisió de no presentar-se a la reelecció farà més fort el PSOE perquè servirà per renovar energies, idees i projectes en el seu partit. Zapatero s'ha referit a la seva successió en l'entrevista que ha concedit a YouTube i en la qual ha respost a les preguntes dels internautes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un d'ells s'ha interessat pels motius pels quals no es presentarà a la reelecció, i Zapatero ha assenyalat que la seva concepció de la democràcia i de l'exercici de la responsabilitat política, i més en un càrrec de tanta transcendència com el de president del govern, el porta a pensar que el convenient i raonable són dos mandats. "Sempre ho he pensat", ha reiterat abans de recordar que molts països tenen establerts dos mandats en els seus sistemes presidencials.

Zapatero ha assenyalat que en un primer mandat es pot llançar el projecte polític, quatre anys després és jutjat pels ciutadans i vuit anys en total són "raonables"per fer les coses que es volen aplicar al país. En aquesta línia, ha insistit que és bo que els lideratges al màxim nivell es renovin periòdicament perquè això és una prova de maduresa i normalitat democràtiques.

Després de subratllar que cadascú ha d'intentar complir els seus compromisos i conviccions, s'ha mostrat segur que la seva decisió enfortirà el PSOE perquè el seu successor es triarà de manera democràtica i podran participar en aquesta elecció tots els militants del partit. "Això renovarà energies, idees i projectes i, en definitiva, la societat podrà expressar novament les seves opinions, compromisos i ambicions per als quatre anys que tenim per davant", ha afegit.

stats