Margallo tanca la porta a un model de finançament singular per a Catalunya

El ministre d'Afers Estrangers es mostra partidari de flexibilitzar el dèficit autonòmic sempre que s'acordi "entre totes les comunitats"

El ministre d'Afers Estrangers espanyol, José Manuel García Margallo, ha assegurat aquest dilluns, en un dinar-col·loqui a la Cambra de Comerç de Barcelona, que l'única manera de superar la crisi és "el camí del diàleg i del consens", una frase amb què també s'ha referit, sense citar, al procés sobiranista català. El dirigent del PP s'ha mostrat partidari de flexibilitzar el dèficit autonòmic "sempre que hi hagi un acord entre totes les comunitats", però ha tancat rotundament la porta a un model de finançament "singular" per a Catalunya.

El dirigent del PP ha assegurat que proposarà al consell de ministres que les comunitats autònomes puguin tenir representació a determinats organismes europeus. "Espero que acabi sent així", ha apuntat.

Margallo també ha admès que la política de retallades pressupostàries suposa un "dany electoral" important per al PP, a pesar que ha volgut definir que l'economia espanyola està corregint el rumb gràcies a aquestes mesures.

En una intervenció especialment econòmic, el responsable de l'acció exterior espanyola ha descartat de manera contundent la sortida de l'euro. "Hi entres, però no pots plantejar sortir-ne", ha assegurat el ministre. "Amb tots els defectes que té, ningú en vol sortir. No m'imagino Espanya fora de l'euro; ens obligaria a un 'corralito'", ha insistit.


Crida empresarial al diàleg

L'encarregat de presentar l'acte ha estat Miquel Valls, president de la Cambra de Comerç de Barcelona, que en un discurs pràcticament íntegre en castellà, ha reclamat "diàleg".

Més continguts de