ELECCIONS AUTONÒMIQUES
Política 30/05/2015

Podem vol portar a l'Assemblea de Madrid propostes d'UPyD, que ha quedat fora

El líder autonòmic del partit, José Manuel López Rodrigo, explica que el partit de Rosa Díez ha fet "una feina interessant" al parlament regional i que "és una pena que es perdi aquesta feina"

Europa Press
2 min
José Manuel López Rodrigo, líder de Podem a l'Assemblea de Madrid / EFE

MadridPodem de la Comunitat de Madrid tindrà en l'Assemblea autonòmica "diputats de zona" per facilitar la proximitat amb els ciutadans i mantindrà reunions tècniques amb UPyD per recuperar algunes de les seves iniciatives per tal que no es quedin a mig camí.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha avançat el cap de llista de la formació, José Manuel López Rodrigo, en una entrevista amb Europa Press, on ha explicat que ha parlat amb gent d'UPyD després que el partir de Rosa Díez no hagi aconseguit el 5% suficient per mantenir-se en la Assemblea de Madrid.

"Els estem demanant tenir alguna reunió tècnica per saber quines iniciatives tenen ells que els agradaria que no quedessin en el camí", ha explicat López Rodrigo, que considera que la formació unionista ha fet "una feina interessant" a l'Assemblea de Madrid i "és una pena que es perdi aquesta feina".

Sobre els seus 27 diputats, López ha explicat que es dividiran en el territori "perquè cadascú pugui tenir una o dues àrees territorials". "Seran diputats de zona i, a part, cadascú d'un tema", ha explicat, i alhora ha detallat que això ha de permetre un "contacte a nivell local i general i tenir una visió molt clara" de la realitat.

"Això facilita la proximitat de la gent als diputats", ha afegit el diputat electe, que ha explicat que, per això, ara debaten en com tradueixen "el programa a temes i zones de treball", on passaran algunes tardes o matins per setmana.

D'altra banda, en el grup parlamentari "gairebé tothom tindrà dedicació exclusiva" tot i que "hi haurà excepcions que confirmen la regla" i el seu sou serà el corresponent al de tres salaris bàsics, tal com s'estableix en els estatuts del partit. Els diners sobrants, a través d'Impulsa de la Fundació Podem, aniran destinats a projectes d'emprenedoria "que no tenen altres espais de finançament".

Els diputats, que aquesta setmana ja han tingut una primera trobada després dels comicis, també van rebre per part de lletrats i d'una de les parlamentaris que ja té experiència en l'Assemblea amb IU, Maria Espinosa, un curs de formació. "Volem desbordar els límits de l'Assemblea, volem que la gent s'acosti a l'Assemblea, sortir fora, comunicar diferent", ha dit.

stats