LA CRISI DELS SOCIALISTES
Política 12/12/2010

Montilla reconeix la seva manca de lideratge i culpa el PSOE de la desfeta electoral del PSC

El president en funcions assegura que ha faltat un conseller portaveu estable per garantir una bona comunicació. "El govern del PSOE, davant els temes rellevants per a Catalunya, no ha posat les coses fàcils", ha lamentat

Sara González
2 min
Montilla, avui, al Consell Nacional del PSC

BarcelonaEl president de la Generalitat en funcions, José Montilla, ha assumit avui durant la seva intervenció al Consell Nacional extraordinari del PSC que una de les causes de la desfeta electoral del 28-N han estat els seus "problemes de lideratge" i la "certa incapacitat de comunicar bé", sobretot en no tenir un conseller portaveu estable. Montilla també ha culpat el PSOE de part d'aquesta derrota. "El govern del PSOE, davant els temes rellevants per a Catalunya, no ha posat les coses fàcils", ha etzibat el dirigent socialista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Montilla ha subratllat que els grans temes com el finançament, els traspassos i la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut han tingut, en la majoria de casos, "un desenllaç favorable", però a costa d'un "procés esgotador" de negociació amb el govern central que ha suposat "un desgast" per al PSC.

L'encara president ha insistit que el tripartit es va reeditar el 2006 en un context "d'hostilitat i incomprensió" tant per part dels adversaris com d'alguns "amics polítics", i ha lamentat la "falta de cultura de governs de coalició" a la política catalana, la societat i els mitjans de comunicació. Sobre el govern tripartit ha criticat l'actitud d'ERC i ICV perquè, segons Montilla, "de vegades s'han preocupat més pel seu 7 o 8% que per governar".

El secretari general del PSC també ha defensat la campanya electoral que ha dirigit Jaume Collboni i ha reconegut que, malgrat que tot és millorable, el PSC "no hauria tret un millor resultat amb una campanya de matrícula".

Després d'assumir responsabilitats, Montilla ha encoratjat els dirigents del PSC a "recuperar la confiança dels ciutadans" a les eleccions municipals del 2011, "la millor oportunitat per afavorir el procés de regeneració i renovació política" i un banc de proves dels possibles lideratges que tindran protagonisme al congrés del PSC de la tardor.

stats