DEBAT INTERN
Política 24/02/2011

Montilla: "Les primàries han fet emergir el millor Jordi"

L'expresident ha assegurat que "el cas de les primàries és un exemple de maduresa i qualitat tant d'Hereu com de Tura" que ha "enfortit" l'actual alcalde

Núria Martínez
2 min
El primer secretari del PSC, José Montilla,  va insuflar ànims als càrrecs electes socialistes.

BarcelonaEn el primer dels cinc debats que el PSC ha preparat previs al seu Congrés de la tardor, el primer secretari de la formació, José Montilla, ha intervingut avui per debatre "l'agenda socialdemòcrata del segle XXI" i ha estat autocrític amb la línia ideològica en la qual s'insereix el seu partit. L'expresident ha reclamat, per exemple, "desterrar vicis de l'esquerra, de creure que té la superioritat moral" i també ha cridat a superar alguns tòpics, afirmant per exemple que "la inserció social del segle XXI s'ha de fer des de l'emprenedoria i no des del subsidi". Aquestes reflexions són obligades, per la situació del partit i pels continus dubtes de les formacions del seu espai ideològic. Segons Montilla, van "ser imprudents pensant que la crisi que van crear els neoliberals la pagarien ells, i no la socialdemocràcia" i s'han "dedicat a proclamar el fracàs del sistema en lloc de plantejar alternatives".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A nivell més intern, el primer secretari socialista ha passat pàgina de la disputa per a la candidatura de Barcelona i ha assegurat que "el cas de les primàries és un exemple de maduresa i qualitat tant d'Hereu com de Tura. Gràcies a Tura ha emergit el millor Jordi (Hereu). Ha guanyat Hereu però també el PSC". "El guanyador de les primàries ha sortit enfortit", ha afegit. Sigui com sigui, Montilla ha apostat per "fer una política menys dirigista, menys tecnòcrata i més comunicativa".

La resta del debat i els quatre restants tenen com a objectiu "renovar i modernitzar l'estructura i el discurs" del PSC i "construir el cos ideològic i polític per aprovar al congrés de la tardor". "Serà un llarg camí i no precisament fàcil", ha avançat. Avui també intervenen Carlos Mulas-Granados, director general de la Fundació Ideas, Manuel de la Rocha, investigador de la Fundació Alternativas, Daniel Innerarity, director de l'Institut de Governança Democràtica, i Eva Granados, portaveu parlamentària de Política Social.

stats