DIVISIÓ ALS SOCIALISTES
Política 25/11/2011

El PSC oficialitza la candidatura de Montilla com a senador per designació autonòmica

Alguns dirigents socialistes consideraven que enviar un expresident a la cambra baixa suposaria degradar el seu anterior càrrec

Ara
1 min
Una direcció que s'haurà de renovar José Montilla ja ha dit que no pensa continuar com a primer secretari del PSC i, per tant, el congrés de la tardor haurà d'escollir nou líder. En aquesta foto Miquel Iceta i Jordi Hereu se'l miren de prop.

BarcelonaEl PSC ja han entrat al Parlament la candidatura de l'expresident José Montilla a ser escollit senador per designació autonòmica, tal com es rumorejava les últimes setmanes. Fonts socialistes han confirmat a l'ARA que aquest matí s'ha registrat la proposició, que es votarà en el Ple de dimecres i dijous de la setmana vinent. Montilla i l'exalcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, substituiran els senadors Assumpta Baig i Joan Sabaté.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Dins el PSC hi havia divergències sobre la conveniència d'enviar un expresident al Senat, ja que alguns dirigents, com el president del partit, Isidre Molas, consideraven que era denigrar el seu anterior càrrec insititucional. Tanmateix, finalment aquestes crítiques han estat desestimades i Montilla recaurà a la cambra alta. Líders d'altres partits també havien carregat contra aquesta possibilitat.

stats