Política 28/10/2011

Montilla retreu a Peces-Barba que posi les coses "una mica més difícils" al PSC

L'expresident de la Generalitat creu que les seves disculpes no han estat prou "a l'alçada d'un pare de la Constitució"

Acn
1 min

BarcelonaJosé Montilla, expresident de la Generalitat, també s'ha sumat a la pluja de crítiques que està rebent l'expresident del Congrés Gregorio Peces-Barba per les seves declaracions sobre els catalans. Montilla li retreu que hagi posat les coses "una mica més difícils" als que, com ell mateix, creuen en un projecte comú amb Espanya. També lamenta que hagi donat arguments als independentistes. En una carta que li ha fet arribar i que s'ha fet pública, Montilla també li retreu que les disculpes posteriors a les polèmiques declaracions no hagin estat prou "a l'alçada d'un pare de la Constitució". També li diu que sonaven més a "justificació" que a "reconeixement de l'error".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'expresident de la Generalitat es mostra taxatiu contra l'argument de Peces-Barba que tot plegat era una broma. "Estic segur -li diu Montilla- que per tu hi ha temes que no admeten bromes. Per mi i per molts catalans també. El respecte cap a Catalunya n'és un d'ells".

A més, Montilla li retreu a Peces-Barba que hagi donat arguments als catalans "que volen que Catalunya se separi d'Espanya" i, de retruc, que hagi posat les coses "una mica més difícils" als que, com ell mateix i com el PSC, continuen creient en un projecte comú amb Espanya.

Després de lamentar que les seves disculpes hagin sonat més a "justificació" que a "reconeixement de l'error", Montilla clou la carta dient: "Després del teu error hauria esperat un "demano disculpes als qui s'hagin pogut ofendre. M'he equivocat". Això hauria estat més a l'alçada d'un pare de la Constitució pel qui sempre he tingut respecte i admiració".

stats