DESIGNACIÓ POLÈMICA
Política 02/12/2011

Montilla defensa que els expresidents segueixin "contribuint a la vida pública"

El líder socialista argumenta que en altres països està normalitzat que un expresident sigui senador i subratlla que a Catalunya mai abans un president havia deixat de fer-ho amb 55 anys

Sara González
1 min

BarcelonaL’expresident de la Generalitat José Montilla ha assegurat que “comprèn” que la seva designació com a senador hagi generat “polèmica i opinions controvertides”, però afirma que el seu objectiu és fer “pedagogia” per “normalitzar que els expresidents puguin seguir contribuint a la vida política amb noves funcions”. Montilla ha afirmat que la tradició institucional ha impedit que fins ara un expresident sigui senador, però ha defensat que és una pràctica freqüent en altres democràcies, com ara Itàlia. A més, ha subratllat que fins ara tampoc hi havia hagut cap president que deixés de ser-ho als 55 anys.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El primer secretari en funcions del PSC ha explicat que deixarà de cobrar el sou d’expresident, però que no deixarà la seva oficina. “No deixaré d’exercir com a expresident de Catalunya com ho fan els altres expresidents. Ho penso fer més encara, perquè deixaré de pertànyer a la direcció del PSC després del congrés”, ha explicat.

Montilla ha defensat que el Senat esdevingui una autèntica cambra territorial i ha insistit que, davant una majoria absoluta del PP, caldrà “fermesa, diàleg, pedagogia i aliances”. “Puc contribuir que ens entenguin millor. Aquesta és l’única motivació que m’ha mogut”, ha reivindicat.

Partit "viu i plural" a les portes del congrés

Sobre el congrés que els socialistes tenen convocat per als dies 16, 17 i 18 de desembre, ha assegurat que el fet que hi hagi quatre candidatures evidencia que el PSC és un partit “viu i plural” i ha desitjat que del congrés en surti un partit “més fort”. Montilla ha reconegut que té preferència per un dels candidats, però que com a primer secretari en funcions no revelarà per quin.

stats