POLÍTICA
Política 05/02/2012

El jutge del Suprem José Ramón Soriano: "Si s'ha de posar Urdangarin a la presó, se l'hi posa, i jo citaria la infanta"

"El duc va arrossegar la seva companya, que sembla que no és una persona tonta", ha dit el magistrat en una entrevista a 'La Nueva España'

Ara
1 min

BarcelonaEl jutge del Tribunal Suprem José Ramón Soriano ha recordat aquest diumenge en una entrevista al diari 'La Nueva España' el discurs de Nadal del rei en el qual va dir que la justícia és igual per a tothom i s'ha mostrat partidari de citar a declarar la infanta Cristina pel cas Urdangarin.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Si jo fos responsable d'aquesta instrucció, és clar que ho faria. Si [la infanta] formava part d'unes societats, alguna cosa sap", ha assegurat Soriano.

"Sembla que la responsabilitat més gran és del seu marit, però ell va arrossegar la seva companya, que sembla que no és una persona tonta. Citar-la, contribuiria al fet que el ciutadà cregués en la justícia. No se la pot deixar fora ni evitar que declari, perquè no té cap privilegi".

"Si s'ha de posar Iñaki Urdangarin a la presó, doncs se l'hi posa", ha remarcat. "La gent espera que la Justícia sigui objectiva, imparcial i rigorosa", conclou el jutge.

José Ramón Soriano és l'instructor del cas Campeón, que investiga si l'exministre José Blanco estava implicat en una trama empresarial de frau de subvencions públiques.

stats